tisdag 2 mars 2010

Ledsen i ögat

Eftersom Felice håller på med sin utredning för misstänkt glutenintolerans så avstod vi vaccinering vid ettårskontrollen. Igår hade vi fått en ny tid och trots att utredningen inte är färdig så beslutade vi att vaccinera Felice ändå. Blodproverna är ju i alla fall tagna och det är väl möjligen där man skulle kunna tänka sig påverkan från vaccinationen.

Igår var det alltså dax för sprutor. Felice var lika glad som vanligt att komma till BVC och man känner sig ju lite halvelak då man sitter där i väntrummet och ser sin lilla tjej krypa omkring och skina som en sol, då man själv är fullt medveten om att solskenet strax kommer att förbytas till ösregn.

Vi vägde och mätte lillskruttan och hon hade gått upp 200 gram på två veckor samt lagt till en centimeter på längden. Nu såg de berömda kurvorna inte lika pessimistiska ut längre. 8160 gram och 72 centimeter, 46,5 cm i hattmått. Sedan var det dax för stick i benen. Nuförtiden ingår Pneumokockvaccinet i grundvaccineringen (iaf i Stockholms län) och det innebär två sprutor varje gång. Jag är väldigt tacksam för att man nu får denna vaccination gratis. Då Amanda var liten fick leta med ljus och lykta efter en vaccinationsmottagning som tog emot barn under ett år, och dessutom kostade sprutorna en ansenlig summa pengar. Det negativa är förstås att det blir två stick istället för ett och därmed en hysteriskt ledsen bebis istället för en måttligt ledsen sådan. Det är ju egentligen för synd om våra småttingar. De kommer in i ett främmande rum, blir undersökta av en okänd människa som ler, jollrar och försöker vinna deras förtroende och som därefter hämtar två vassa föremål och sticker dessa i vardera låret på liten. Inte undra på att de gallskriker och är otröstliga samt att de blir skeptiska mot främlingar. Felice har dessutom en förmåga att verkligen låta som om hon håller på att förgås då hon blir ledsen. Igår var hon nära att tappa andan mitt i all gråt. Hoppas att det är färdigt med nålar på ett tag nu.

Under kvällen kom den berömda vaccinationsgråten och det tog en hel del knäsittande och Alvedon innan hon utmattad somnade i soffan. Idag är det lite bättre, men hon är fortfarande lite kinkig och har väldigt ont i sina lår :-(  Hon fick en liten Alvedon imorse också och nu sover hon gott i sin vagn ute i friska luften.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 8 kg ren kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar