måndag 22 mars 2010

Vårtecken

vårtecken

Våren är i antågande, gårdagsvädret till trots. Solen lyser starkare och varmare än tidigare, man kan till och med sitta ute i solen utan den tjocka vinterjackan på sig. Solglasögonen har dammats av och pryder var och varannan näsa. Småfåglarna kvittrar och skatorna flyger av och an med små kvistar i näbbarna. Genom det bitvis tunga snötäcket trotsar sig de starkaste små vårblommorna fram och öppnar sina blommor mot solen. Det är vår.

Men inget av detta är för mig det säkraste vårtecknet. Nej, det säkraste vårtecknet för mig är när den första Salmonellakatten skrivs in på djursjukhuset, och det hände i fredags. De köldfruktande katterna vågar sig ut i vårsolen, smyger på de våryra småfåglarna och lyckas förr eller senare mumsa i sig en pippi. Och i pippins tarm huserar inte alltför sällan ett stort antal Salmonellabakterier. Och vips så är det vår!

3 kommentarer:

  1. haha ja sanna mina ord! Som sköterska känns det extra spännande när dessa salmonella och diarre´tider tågar in :) Ännu en anledning att tacka för att man får en vårbebis och missar denna jobbsäsong :)
    Prisa våren!

    SvaraRadera
  2. Alla har vi våra egna små iaktagelser på vårens ankomst.. Hahaha!

    SvaraRadera