fredag 11 mars 2011

Hantverkare

Detta är ju knappast någon nyhet för större delen av befolkningen men jag måste ändå få säga det: hantverkare är ett gäng självupptagna idioter! Mycket har vi gjort själva i huset i renoveringsväg men i ett fåtal fal har vi anlitat hantverkare för att få hjälp med sådant som vi inte har kunskap till själva och så gott som varenda gång har vi i slutänden varit fly förbannade över deras nonchalans och bemötande. Detta trots att vi endast anlitat hantverkare på rekommendation. Eller förresten, en gång anlitade vi en obekant firma (dock förstås efter att ha fått referenser som vi förstås ringt först och hört oss för), och faktum är att det är den enda gången som vi varit helt nöjda med genomförande och bemötande. Det var då vi dränerade och tilläggsisolerade kring huset. Den killen var så bra att ha att göra med att jag varmt skulle rekommendera honom framöver. Att arbetet tog längre tid än utlovat var knappast hans fel eftersom han stötte på patrull både här och där runt huset, och trots att undantagslistan var längre än kontraktet så tillkom inga extra kostnader alls! Dessutom fick vi låna en maskin av honom att markplanera med efter dräneringen och han var mycket hjälpsam när det gällde att spara stora stenar från marken och därefter hjälpa oss att placera dessa i trädgården. Grävgruppen kan alltså varmt rekommenderas!

Vid två andra tillfällen har vi haft hantverkare i huset: vid installation av bergvärmesystemet och vid renovering av vårt badrum. Båda gångerna har det varit generalstrul och massa irritation innan vi fått ordning på alltsammans. Badrumsrenoveringen började bra men de sista detaljerna tog månader innan de blev färdiga, trots upprepade uppmaningar. Bergvärmeinstallationen gick som en dans, men så snart det började bli problem med systemet så blev de riktiga hantverkare med allt vad det innebär. De kom inte som utlovat, de var här och sa att det inte var något fel på systemet, de lät bli att ringa tillbaka, de försökte över telefon att få oss att skruva på reglage och annat etc etc. Till slut, efter att jag ringt och hotat dem, så kom de hit och konstaterade att vi visst hade samma fel som ett tjugotal andra personer som fått en panna från en viss sändning. No shit! Under denna tid så har vi förlorat otaliga liter vatten som bara runnit ut i en “nödslang” vid sidan av systemet pga för högt tryck inne i systemet. Jag vill inte ens tänka på vad det kostat oss och miljön. Tanken skulle bytas. Sagt och gjort, tanken byttes efter påtryckningar under ett par månader men då lämnade de den gamla tanken kvar för den gick inte att få upp från vår källare. Märkligt att det gick och få ner den genom samma trapp kan man ju tycka. De skulle kontakta tillverkaren av tanken som enligt uppgift ville ha tanken i ett stycke (vilket enligt dem inte var möjligt eftersom den inte gick att få upp från källaren i ett stycke) eftersom den skulle undersökas. Därefter har vi ringt dem under ca sex månaders tid med frågan NÄR exakt de tänker hämta tanken med lite olika svar från firman. Förra veckan så hade vi fått nog- vi ringde och bad dem komma på stört, annars skulle vi be en annan firma hämta tanken, kassera den och därefter skicka räkningen till dem. Då skulle de komma, idag, klockan 7. Klockan 9:45 dök de upp. Och nu är vårt hus en veritabel svinstia eftersom de gått in med smutsiga vinterskor på vårt parkettgolv, sölat glasfiberull över halva vardagsrummet och dessutom har de möblerat om för att få ut grejerna. De hade åkt innan jag hann be dem plocka undan efter sig och utan att säga hej då. Det är ju en sak att man får initialstäda efter att de första gången installerat grejer, det har man ju liksom själv begärt om. Det här är ett backjobb som de dessutom har dragit ut ett år på, och så lämnar de huset på det här sättet. Jävla pack! Jag är visst förmögen att ställa tillbaka möbler och städa, men det är inte det som är poängen. Dessutom är jag tämligen övertygad om att de skulle ha agerat på samma nonchalanta vis om jag vore Agda 82. Jag kommer ALDRIG att rekommendera dem till NÅGON oavsett vad det gäller för arbete. Installationen var som sagt prickfri och till ett bra pris, men därefter har det rakt igenom varit skit rent ut sagt. Energiinstallation i Sverige ska Ni passa Er för!

Utöver detta irritationsmoment med den kvarlämnade tanken så har vi sedan byte av tank haft problem med luft i vårt vattenburna system. Sean har luftat elementen till förbannelse men luften försvinner inte. Detta var inget problem innan de kom in i bilden, men inte heller här vill de ta ansvar. Dessutom är det de som installerat flera element hos oss som är problem. Verkligen en kul firma. Som sagt, ALDRIG mer.

hantverkare

2 kommentarer:

  1. Hanverkare sucks!!!

    Bye the way, kolla in senaste Medmera bladet. En del glutenfria recept som såg goda ut!
    kram

    SvaraRadera