tisdag 22 mars 2011

4+1= 5 –1= 4 +1= 5 +1= 6 -1= 5 -1=4

Det har varit en väldans ruljans på hundar här hemma senaste dagarna. I fredags fick jag tillbaka en av de valpar som jag sålde i somras, Morris. Lillhusse i familjen har blivit allergisk och eftersom jag hade skrivit på ett återköpslöfte i avtalet så har man inget val annat än att köpa tillbaka hunden. För mig är det en självklarhet att återköpa de hundar som jag fött upp om det dyker upp problem hos de som köpt hunden. Det sista jag vill är att mina uppfödda hundar ska jazza omkring i olika familjer eller byta hem på Blocket som andra byter underkläder. Då tar jag hellre ansvaret själv att omplacera hunden. Morris är en genomtrevlig kille som precis som Lava är drygt 8 månader gammal. Han är väluppfostrad och har fått en fin grundträning, så det ska nog inte vara svårt att hitta ett nytt hem till honom. Men det är klart att inte är det helt okomplicerat att plocka hem en 8 månaders hane då man har fyra tikar. Plötsligt hade vi alltså fem hundar. Detta blev dock ingen långvarig situation eftersom Chribbe kom och hämtade Meg i fredags eftermiddag då de hade lite hundlängtan som behövde fyllas med Meg. Meg har säkert haft en jättemysig helg med massor av egentid som hon inte kan få hemma hos oss. Vi fick en hel del bildbevis i mailen:

meg slott

meg grafitti

I söndags åkte jag och hämtade hem Meg igen och så var de alltså fem på nytt. Igår kom mamma och lämnade Ally hos oss, hon ska vara här en vecka eftersom de passar en hanhund för stunden och Ally löper. Lite för sent kom vi på att vi visst också har en hanhund hemma just nu… Så var det plötsligt sex hundar hemma, vilket dock inte heller blev ett långvarigt tillstånd eftersom mamma tog med Lava hem i utbyte mot Ally. Och lite senare igår åkte jag till jobbet och lämnade Morris hos en jobbarkompis som ska prova att ha honom för att se om han kanske blir hennes nya bäste vän. Så just nu har vi faktiskt precis som vanligt fyra hundar hemma. Våra grannar måste nog börja fundera över vad vi håller på med alternativt ifrågasätta sina egna kunskaper i matte…

1 kommentar:

  1. Dina är ju av samma ras i alla fall, grannarna kanske inte märker nåt då? Här har vi också förvirrade grannar ibland. Vi har en Engelsk springer spaniel, svärföräldrarna har en Engelsk cocker spaniel (feltecknad, svart med vit bläs som en springer..) och mina föräldrar har en Field spaniel (leverbrun med vitt på halsen, storlek mitt emellan springer och cocker). De är lika men ändå olika, tripp trapp trull. De flesta man träffar ute med hundarna blir förvirrande. "Åh vilka fina... eh.. är det cocker?" Ibland är det någon lite mer bevandrad, då tror de att cockern är en springervalp!

    SvaraRadera