tisdag 22 december 2009

Jullov

22/12 idag. Två dagar kvar till julafton och Amanda har gått sista dagen på Masken för i år. Nu är det jullov för hela slanten vilket hon faktiskt verkar ha förstått. Barnen skulle äta jullunch, dansa runt granen och få besök av tomten idag. Och då måste man vara julfin förstås.

amanda julavslutning I normala fall får Amanda aldrig ha klänning till dagis eftersom hon alltid kommer hem med kläder nedfläckade till oigenkännlighet. Men även jag kan göra undantag (och jag hade packat ner lite reservkläder inklusive instruktioner, om de skulle hålla på med högriskaktiviteter).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Det hade tydligen varit stor succé då Tomten kom på besök. Amanda berättade om det stora paketet (fast hon säger “miket”) och att Ulla var tvungen att hjälpa till att bära in paketet till Masken. Den gulliga förskolepersonalen har sett till att vi föräldrar fått ta del av dagens höjdpunkt genom att maila oss lite bilder.

tomten masken Den något läskiga tomtenpaket masken

therese masken Dax att öppna!

paket masken 2 Förväntansfulla barn, skönt att se att vår lilla skrutt inte har armbågarna först i alla lägen

paket innehåll Innehållet i paketet, helt i enlighet med barnens och pedagogernas önskemål!

Trots sockerhäxans framfart på Masken hade det visst serverats glass idag, för det har Amanda talat om 20 gånger redan. Dessutom fick hon en rosa glass. Lyckan var total!

Nu är det jullov fram till efter trettonhelgen. Och för en gångs skull är det alldeles tokvitt ute! Pulka, snögubbe, snöbollar! Ett riktigt jullov.

amanda julfin2 Nu väntar vi på att tomten ska komma hem till oss

4 kommentarer:

  1. Va mysigt de har haft!

    Du det där sista korten på Mandan vill jag ha! Kan du maila det i orginalstrl till mig?
    Thanx
    kram

    SvaraRadera
  2. Va fin hon är, ert lilla troll! Visst är det kul att få klä dem lite extra fina! Tyvärr har jag själv helt tappat lusten för min egen del, slösar all energi (och pengar) på Novas garderob istället. Och extra kul är det när man har en tös...
    Tomtekramar från oss alla i snötäckta! Skåne

    SvaraRadera