söndag 31 maj 2009

Det som göms i marken kommer upp då man dränerar

Trots att trädgården ser ut som Beirut i krigstid så kan man ha ganska roligt åt dräneringsarbetet. Vem hade till exempel kunnat tro att det skulle komma fram både ett par gamla bildäck och en rostig gjutjärnsspis efter att grävskopan härjat runt? Det ser ut som den saudi arabiska öknen med skrot här och var. Grannarna stirrar misstänksamt på mig då jag kliver omkring på massorna och fotograferar bråtet. Men utan bildbevis så skulle ju ingen tro mig.

Tydligen så är det ganska poppis att gräva ner saker. En liten fågel har viskat i mitt öra att det finns ett bilchassi begravet under femtonde tee på Djursholms GK. Men det kan ju vara bara elakt förtal, eller?
På tisdag har de två veckorna som dräneringsarbetet skulle ta passerat. Jag har dock mycket svårt att tro att vi kommer att vinka hejdå till killarna och grävskoporna då. För hur det än är så har dygnet bara 24 timmar, så även om de jobbar häcken eller skopan av sig imorgon så är det nog en omöjlighet att ha allt klart dagen därpå. Men det gör ingenting, bara det blir bra. Vi har hela sommaren på oss att plocka sten, kratta grus och så gräsfrö (som fåglarna förstås kommer att äta upp innan de ens landat på marken). Det största huvudbryet just nu är hur vi ska fixa till ett par trappor på nolltid sedan skoporna tackat för sig. Just nu ser det ut så här utanför vår ena dörr.

Perspektivet är ganska svårbedömt så jag kan ju informera om att det är ca 2,5 meter djupt precis utanför dörren. Tur att vi inte går i sömnen här hemma... Mer än en gång har jag dock varit på väg att öppna dörren för att slänga sopor. Så trapp är alltså prio ett så fort det blivit igenfyllt.

Killarna som gräver här har vid mer än ett tillfälle kliat sig i huvudet och sagt "Det här har vi aldrig varit med om förut". Senast var nog när de grävde av ett av våra avloppsrör. De flesta hus har bara ett avloppssystem, men som vi förstått för länge sedan så är vårt hus inte som de flesta hus. Vi har istället två system som på något underligt vis är sammankopplade i slutänden. Och nu har alltså killarna grävt av det ena systemet. Det är tydligen ingen katastrof och lätt att fixa, men tur för dem att de inte stod i gropen då röret gick i två delar... Nu har vi toalettbesöksförbud på två av våra tre toaletter. Kan säga att jag har glömt det en liten gång, men säg inget till killarna.

Det avgrävda röret

Huset har fått lite nya kläder, en varm och gosig vinterkappa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar