tisdag 5 maj 2009

Extreme Home Makeover- light edition

Vad är det med dagens ungdom (för dit räknas jag väl fortfarande???)? Varför kan vi aldrig riktigt vara nöjda med det vi har? Varför har vi alltid ett behov att förnya saker omkring oss? Tänk vad skönt det skulle vara att vara lite mer som min morfar. Då han besökte vårt hus första gången och vi berättade att vi ganska snart skulle riva ut köket och bygga nytt så kunde han för allt i världen inte förstå varför. Vi hade ju ett kök, varför skulle vi köpa ett nytt? Han tittade på oss som om vi vore galna. Att sedan det befintliga köket var döljt under ett centimetertjockt lager med ingrott fett och att köksskåpen var av 4-5 olika märken var en annan femma. Vi hade ett kök och det var liksom huvudsaken. Vi suckade för oss själva, pensionärer.... Men om det inte handlar om ett fettbemängt kök så kan det ibland vara ganska jobbigt att inte vara cool pensionär. Häromdagen fick jag för mig att vi behövde en ny fondtapet i vårt sovrum. Blommig skulle den vara. Såg en sååååå fin tapet i en av de där Villa-tidningarna som dimper ner i brevlådan med jämna mellanrum. Det enda tokiga med en tapeten var priset. Över 1000:- rullen, det var inte aktuellt. Ffa inte med mönsterpassning och risken för att det skulle gå åt skogen. Jag deppade ihop lite men några dagar senare hittade jag ett riktigt billigt, men ändå i mina ögon helt acceptabelt, alternativ till drömtapeten och idag skred vi till verket. Mönsterpassning till trots så är jag mycket, mycket nöjd med resultatet.


Before


After

Det kommer att bli som att sova i ett helt nytt sovrum! Tänk vad lite tapet kan göra. Min morfar skulle nog tycka att detta var komplett vansinne, vi hade ju redan en tapet på väggen som dessutom bara var ett par år gammal. Vi har inte hunnit varvet runt i huset vad gäller renovering och vi är redan inne på vår andra fondtapet i sovrummet. Hmmm....

Felice passade på att studera sina händer medan vi tapetserade. De är tydligen väldigt intressanta men ibland att är det lite svårt att hålla ögonen i styr som synes.



Mamma kom på en liten visit idag. Hon och Björn ska till Jämtland i helgen och risken för "Amanda och Felice abstinens" var överhängande varför ett besök i Haninge inte kunde undvikas. Med sig hade hon en fantastisk present. Vi har fått en fönstertvättmaskin från Kärcher! Vilken uppfinning (och förmodligen fullkomligt onödig...)! Vi har spanat lite på en sådan maskin ett tag men tyckt att vi inte riktigt har råd att köpa något som vi inte verkligen behöver. Och så finns ju oron att det bara är skit. Men detta är allt annat än skit! Den tvättar fönster som värsta lilla turbon och resultatet blir med beröm godkänt. Plötsligt slogs jag och Sean om vem som skulle få tvätta och det kan jag säga har ALDRIG hänt tidigare i detta hus. Tror inte ens att Sean någonsin tvättat ett fönster här. Min nya bästa kompis ser ut så här:

Tack mamma!

Middagen idag bestod av lasagne och till vår stora lycka så tyckte Amanda att det gick att äta! Det verkar som att vi är på väg in i en ny era litegrann. Hon smakar fler och fler saker och det händer till och med att något slinker ner i magen ibland. Hon har till och med börjat att tugga lite på en del grönsaker. De flesta får en enkel resa ut på tallriken eller ner i haklappen igen men morot och gurka har hon faktiskt svalt vid ett par tillfällen.


Vegolasagne- mums!

Amanda matar Sean med samma inlevelse som han brukar mata henne

Nu ska jag sätta mig och drömma om en insats till öppna spisen. Att det ska vara så förbaskat dyrt! Själva insatsen kostar 10000-12000:- och att fixa skorstenen för insatsen kostar lika mycket. Och så tillkommer installation. Någon som har en sisådär 30000:- som ligger och skräpar och som Ni inte vet vad Ni ska göra av?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar