lördag 23 maj 2009

Lite mindre skitig lördag

Ny dag, nya krafter. Fortfarande ganska rejält ont i magen. Jag har vaknat flera gånger under natten (kanske till viss del tack vare Felice...) och har kunnat konstatera att det fortfarande gör ont. Det börjar kännas löjligt det här. Vi är verkligen inte familjen hypokondriker även om det kanske låter så. Jag har iaf beslutat att ge det ett dygn till, om det inte är bättre då så får jag väl ringa någon sjukvårdskunnig människa och fråga vad jag ska göra.

Mamma har varit på besök idag. Med sig hade hon en trehjuling till Amanda. Amanda som älskar cicko (=cyklar) sken förstås som solen själv. Tyvärr når hon ännu inte ner till tramporna så vi får hjälpa henne fram. Om hon fortsätter att växa som hon gjort senaste tiden så borde det dock inte ta så lång stund innan hon kan cykla själv. Det är ett stort steg det.

Idag fick sig den skitiga nedervåningen sig en match medan mamma tog med båda tjejerna till Coop. Amanda åt korv och glass och hade en studsboll med sig hem. En mycket lyckad dag i hennes ögon kan jag tro. Studsbollen har hon lekt med hela eftermiddagen till hundarnas stora förtjusning. Hedda har jagat omkring bollen som en tok och Amanda skrattar tills hon kiknar. Jag tror dock inte att hon kommer att skratta så vidare värst mycket om Hedda får tag i bollen obevakad eftersom hon är en Canis familiaris variant destructor...

Jag, mamma och tjejerna tog en promenad till den nyöppnade Kolartorps blomsterbod. Ett jättemysigt litet torp där man kan köpa blommor och trädgårdsväxter till bra priser. Att hundarna fick följa med var ett jätteplus! Mamma handlade lite nya blommor till sina krukor. Amanda fick ett lejongap som nu står under hennes äppelträd. Själv köpte jag inga blommor, det är liksom ingen mening mtp dräneringen som påbörjades i veckan. Se själva:

Det måste väl vara varje människas dröm att få hela sin trädgård uppgrävd och förstörd? Men som så mycket annat: det blir fint när det är färdigt. Just nu känns det dock som att det inte kan bli färdigt fort nog. Sedan vill jag ha tidernas torraste sommar så att all lera torkar upp!

Det är riktigt synd om Amanda och Felice. De har varit förkylda i flera veckor nu. Felice har fortfarande en ganska slemmig hosta och blir kladdig i ögonen stup i minuten. Nu har även Amanda fått en ögoninfektion. Hon vaknade imorse och kom in till oss "Ont oga!" och var då helt igenmurad på båda ögonen. Under dagen har hon varit röd i ögonen men ändå pigg och glad, så vi tänkte att vi tar det där på måndag om hon inte är bättre då. Hon stupade i säng vid 18:30 idag (hade inte sovit middag på dagen) och vaknade redan efter en dryg timme och var såååå ledsen. Hon får knappt upp ögonen som är röda och svullna och alldeles ihopklibbade. Stackars liten! Vi tvättade men hon var lika hysterisk för det. Till slut fick hon en Alvedon i brist på annan behandling och nu har hon somnat igen. Blir väl SÖS imorgon igen, eller vad tror Ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar