tisdag 24 maj 2011

Mera tråkigheter

Tråkigheterna på tjejernas förskola har på intet sätt nått sitt slut. Igår hade vi möte kring situationen för Amanda med separationen från sin vän tillsammans med hennes huvudansvariga pedagog och förskolechefen. Kan inte säga att vi kom fram till så mycket konstruktivt under vårt 45 minuter långa möte. Vi konstaterade att vi tycker att de agerat felaktigt men de håller inte med. Vi höll oss båda lugna och lyckades framhålla allt vad vi känner i frågan och jag hoppas att de i alla fall förstår vår ståndpunkt, även om de inte håller med. Det har varit för mycket separationer för våra barn, så är det bara. Sedan får de använda vilka argument de vill för att försvara detta. “Amanda leker även med andra barn”, “Hur tycker NI att vi skulle ha gjort då"?”, “Ni har aldrig framfört några önskemål”, “Det är för barnens bästa” bla bla bla. Vi tycker olika i detta, det är helt uppenbart. Nu går vi vidare och lägger det som varit bakom oss, men att de skulle vinna tillbaka vårt förtroende pang bom kan de tyvärr se sig i stjärnorna efter.

Igår nåddes vi också av den mycket tråkiga nyheten att Felices favoritpedagog ska sluta på hennes avdelning om ett par månader. Fruktansvärt tråkigt tycker vi eftersom vi verkligen känner det största förtroende för henne och det har varit en enorm trygghet att ha henne där. Tyvärr har det varit en väldig omsättning på folk på avdelning Masken sedan Amanda började där i augusti 2008. Inte mindre än ÅTTA pedagoger har vi fått lära känna på en och samma avdelning under drygt 2,5 år. Det tycker vi är för mycket. Det första vi fick höra på ett föräldramöte inför Amandas förskolestart var att det var MYCKET liten personalomsättning på just den här förskolan. Vi har faktiskt svårt att hålla med om detta. Sedan att förskolechefen säger att det bara är just avdelning Masken som drabbats av denna personalomsättning hjälper inte de föräldrar som har/har haft sina barn på just denna avdelning.

Det blir säkert bra i alla fall, de hittar förhoppningsvis en ny pedagog som är bra för barnen. Synd om Felice dock som är extremt fäst vid den pedagog som nu ska sluta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar