onsdag 28 juli 2010

Följa instruktioner

Vi vuxna tycker ibland att barn är dåliga på att följa instruktioner och säkert så är det så också i många lägen. De har så mycket annat att göra än att lyssna på hur mamma eller pappa talar om för dem att de ska utföra ett moment. Dessutom brukar det inträffa en massa spännande runt omkring som gör att de bara måste avvika lite från ursprunglig plan. Men ibland är de alldeles förträffliga på att följa instruktioner men ändå så blir det inte rätt. Frågan är då om det är sändaren eller mottagaren som orsakat resultatet. Det här utspelade sig hemma hos oss imorse

Sean höll på med att måla huset. Amanda ville förstås vara med och jag bad henne fråga Sean om det var OK. Sagt och gjort, hon sprang ut till Sean och kom snart tillbaka, spritt språngande naken.

Dadda sa jag ska sätta på pants and shoes, sen jag ska måla”'

Men du måste ha tröja och trosor också”

Nej, dadda sa inte det. Han sa jag ska sätta på pants and shoes”

Fast han menade nog att du skulle sätta på dig det också”

Nej, han sa inte det”

Ja, nog kunde hon följa instruktion alltid. Hon skulle ju sätta på sig byxor och skor för att vara med och måla. Att hon sedan inte skulle ta av sig trosorna och tröjan hon hade på sig då hon ställde frågan är kanske inte helt självklart för en treåring.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar