söndag 5 september 2010

Finbesök

Man får ta emot många besök då man har valpar, det är en sak som är säker. Vissa besök är mer kära än andra och dessa ser man fram emot med glädje. De andra kunde man lätt klara sig utan. Jag förstår att hundvalpar är söta och jag förstår att man kan vilja gosa med dem i all oändlighet. Men som besökare bör man också förstå att den som äger hundvalparna inte är helt road av att ständigt ha en massa folk som ska gulla med valparna. Det är ett evigt passande och pysslande och förhållandevis ofta kommer besöken olägligt. Vi lämnar ogärna våra besökare ensamma med valparna eftersom vi vill ha koll på vad som händer och då är det inte så skoj att få besök då man precis börjat hacka löken till middagsmaten. Nästa gång ska jag börja sälja biljetter i dörren så kommer jag med lätthet att kunna vara ledig några extra veckor det året.

Men som sagt, vissa besök är kära. Senaste veckan har jag haft två sådana. Det ena var av Inger och Lasse som äger lilla Tisalia Sangria alias “Greta” som föddes i Heddas första kull. De har väntat på en lillasyster till Greta sedan två år tillbaka. Snacka om tappra människor! Och nu är alltså lillasyster född, Tisalia Something About Mary. Till vardags ska hon lyssna till namnet “Agnes” och flyttar hem till Inger, Lasse och Greta på torsdag. De kom för att träffa sin nya familjemedlem och hade då med sig Greta som jag inte träffat sedan den där kalla dagen i mars 2006 då hon flyttade till Mariefred. Jag blev smått chockad då jag såg henne, herregud vad hon var lik sin mormor Tinka! Det var som att titta in i Tinkas ögon och jag blev alldeles tårögd. Jag lät Inger och Lasse veta att om jag förstått hur tjusig hon skulle bli hade jag aldrig sålt henne. Jag tror nog att det var rätt glada att jag inte fattade vilken skatt som dolde sig i den där lilla valpen, för Greta är en mycket kär familjemedlem. Och nu ska hon alltså få dela sin tillvaro med Agnes.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nästa kära besök kom i tisdags då min “plastkusin” Anna Hammarlund kom på besök. Anna är en av de mest fascinerande människor jag har träffat och hon är helförtjust i hundar i allmänhet och valpar i synnerhet. Vilken tur att hon kunde få ledigt från bageriet och komma och träffa oss.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Anna och lilla Lava

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Lava, Tisalia As Good As It Gets, trivs hos Anna

1 kommentar: