tisdag 6 april 2010

Barnkalas hos Anna Anka

Igår var vi på barnkalas hos Anna Anka. I alla fall om man ska tro Amanda. Det var Amandas dagiskompis Fanny som fyllde 3 år och skulle ha kalas. Då Amanda fick syn på Anna Anka på TV för ett tag sedan så pekade hon på rutan och utbrast lyckligt “Fannys mamma!”. Jag skrattade så att jag vek mig dubbel. Ett tag trodde vi att det nog inte skulle bli något kalas för Amandas del eftersom hon kräktes igen på Påskaftonen. Men då hon verkade må helt bra och ingen annan i familjen hade drabbats av kräksjuka så beslutade vi oss för att åka och joina kalaset.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Sammanlagt sju barn med tillhörande föräldrar hade samlats för att fira Fanny. Det bjöds på tårta, kakor och saft/kaffe. Jag tror dock att vi föräldrar fikade minst lika mycket som barnen…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Födelsedagsbarnet

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERATvå av de tre musketörerna äter Ballerina choco

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Amanda har väl aldrig riktigt förstått tjusningen med tårta, och inte blev det bättre av att hon nog fortfarande inte kände sig riktigt bra i magen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Trean bland de tre musketörerna- Nelly

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Bullsugen kalasdeltagare

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Amanda korpar åt sig geléhallon från tårtan…

Felice fick också följa med på kalaset. Tids nog så kommer väl Amanda vägra att lillasyster får följa med på kalas hon hennes kompisar, så vi får njuta av lugnet så länge det varar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Bus-Felice röjer på kalaset

Efter tårta, sång och Ballerina choco över halva vardagsrummet var det dax för paketöppning. Vi hade vår vana trogen handlat present i sista minuten (dvs på väg till kalaset) och det fanns inte tid för Amanda att följa med och välja present. Detta visade sig vara ett mycket smart drag så här i efterhand eftersom hon inte hade några som helst problem att ge bort presenten jag satte i hennes hand till Fanny. Nelly däremot som hade valt present till Fanny själv ville under inga omständigheter låta Fanny behålla gåvan sedan den öppnats. Hon blev spritt språngande tokig då hon inte fick tillbaka den rosafärgade plastmobilen med lila detaljer. Hon kastade sig fram och sög tag i telefonen och drog med all kraft samtidigt som hon skrek rakt ut. Fanny å sin sida hade inga planer på att ge upp denna fantastiska pryl när hon nu faktiskt fått den i present. Kriget var ett faktum. Det är faktiskt ingen större skillnad mellan ett krig om en rosa mobiltelefon i plast på ett treårskalas och en catfight på krogen en lördagkväll. Det hela var rätt komiskt även om jag tyckte synd om såväl Fanny som Nelly. Det är som bekant inte lätt att vara liten.

På något sätt lyckades föräldrarna medla mellan de två krigerskorna och fokus byttes mot en mjukisälg och en doktorslåda. De tre musketörerna, Amanda, Fanny och Nelly, gjorde ett snyggt återupplivningsförsök med upprepade injektioner och hjärtmassage. Jag tror bestämt att vi har lite veterinärmaterial här.

Innan kalasets deltagare gick åt varsitt håll så var det dax för fiskdamm. Det är ju så att man blir nostalgisk då man får syn på ett uppsatt skynke i en dörröppning. Det är såååå svårt att inte kika in bakom skynket. Lika spännande är det att få se vilket föremål som får agera metspö i respektive kalashushåll. Igår var det en bandyklubba.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Förväntansfull

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Fiskdammsansvarig visade sig vara en riktig buse. Varenda barn fick börja med ett bottennapp innan den efterlängtade godispåsen skymtade över kanten på skynket

 

TACK Fanny med familj för ett jättetrevligt kalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar