onsdag 21 april 2010

GRATTIS AMANDA

Idag blir vår största lilla tjej 3 år gammal! Det var tre år sedan vi storögt tittade på det lilla knytet i plastbaljan på neo-IVA och konstaterade att vi haft en sådan tur som fått en så söt liten tjej i våra liv! Det tog inte många sekunder innan det kändes som det självklaraste i världen att just hon skulle följa med just oss hem. Det var henne vi väntat på.

Idag har det helt och hållet varit Amandas dag. Hon har fått bestämma det mesta själv och det har varit ovanligt få “nej” idag. Eftersom jag var ledig från jobbet idag så fick Amanda vara hemma från dagis. Vi började förstås dagen med paketöppning, till Amandas stora förtjusning. “Mamma! Jag hittade dom miketerna!” ropade Amanda från sitt rum tidigt på morgonen.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

I “miketerna” gömde sig en DVD-film, en vårjacka, lite godis och en jättefin docka som kan åka i den dockvagn som Amanda fick av mormor på kalaset.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA En docka!

Jag frågade Amanda vad dockan skulle heta och fick till svar “Lilla Kärlek, precis som Felice”. Vad säger man? Underbar!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Dockan blev poppis

Ganska snabbt konstaterade Amanda att dockan hade bajsat eftersom det luktade illa och nu skulle blöjan bytas. Tur att gulliga tjejerna Claesson hade med sig ett skötbord till Amanda i present på kalaset. Dockan fick provligga.

21 docka byta Amanda försökte också få mig att inse att dockan kräkts på sina kläder och behövde nya, men där blev det stopp eftersom vi inte hade någon annan uppsättning kläder till henne.

Efter frukosten packade vi ihop oss och åkte till Andys lekland i Sickla. En riktigt positiv upplevelse för hela familjen. Rent, fräscht, trevlig personal och framförallt relativt folktomt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Amanda var helt lyrisk över alla kanor, madrasser, bollar och rep. Felice var inte mindre lyrisk hon. Det tog inte många minuter innan Amanda vågade leka helt på egen hand i det gigantiska lekpalatset och vi kunde sitta i varsin fåtölj och bara relaxa. Ja, så hade det kunnat vara om det inte vore för att vår ettåring minsann förvandlades till Spindelmannen samtidigt som vi klev in genom dörren till leklandet. Bara att gå skift i Felice-passning.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Populärast var nog de många rutschkanorna. Amanda åkte om och om och om igen. Framlänges, baklänges, sidlänges… Jag och Sean åkte kana vi med som två barnungar.

21 kana Lagom häftig kana

21 hysterisk kana Mindre lagom häftig kana

21 hysterisk kana2 Helt sanslöst brant och definitivt inget för bloggerskan själv… Amanda konstaterade att “Nej mamma, inte åka den. Du tycker den är läskig” då jag för andra gången skulle se om jag möjligtvis kunde tänka mig att våga släppa taget uppe på kanten.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Felice och dadda åkte bebisvänlig kana

På Andys lekland har man tänkt på allt. Intill leklandet finns ett Wayne’s coffee som serverar barnvänlig mat och gott fika till relativt humana priser. Pannkakor till barnen och kaffe och smörgås till de vuxna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 21 pannkaka KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Efter närmare tre timmar i leklandet lyckades vi övertala Amanda att det var dax att åka hem. Vi vinkade hejdå till bollar och kanor och fick lova Amanda minst fjorton gånger att vi snart skulle åka tillbaka.

På eftermiddagen blev det ett Coop besök där Amanda fick välja en boll av valfri sort samt bestämma middagsmat. Det blev hamburgare med bröd och glass med pinnar (=chocolate fingers) till efterrätt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Dagen avslutades på flickorna Douglas favoritplats: badkaret. Det finns få saker som de gillar så mycket som att bada och självklart ska man då få bada på sin födelsedag!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA GRATTIS ÄLSKADE LILLA UNGE PÅ DIN 3-ÅRS DAG!

Amanda hälsar och tackar för alla fina födelsedagskort!

3 kommentarer:

  1. Tänk vilken bra födelsedag Du fick Amanda! Synd bara att det bara är en gång per år. Nu är det snart dags för Skansen också - det blir en av de första dagarna i maj (vill gärna att solen lyser)Då ska vi ha kul och titta på alla djuren Kram från Mormor

    SvaraRadera
  2. Låter som en alldeles perfekt 3-års dag! Grattis Amanda!

    Det finns ett liknande lekland här i stan och än så länge har vi bara varit där en gång. Men när vi åkte därifrån undrade vi vem som hade haft roligast, Ebba eller hennes föräldrar. Angående ruschkanorna så verkar det som om vi är på samma linje. Jag gillar också de lagoma kanorna och håller mig långt ifrån den mindre lagom häftiga...

    SvaraRadera
  3. Vilken supermysig dag!
    Tror "Lilla Kärlek" måste vara släkt med Alva och Molly :-)

    Andys lekland hakar vi gärna på någon dag, ungarna älskar det!

    Kram till världens bästa Amanda!

    SvaraRadera