torsdag 15 oktober 2009

Amanda hos frisören

Jag har länge, länge stört mig på Amandas hår. Det är trassligt, ovårdat och alldeles för långt på sina ställen. En del har hängt med sedan tidernas begynnelse och har aldrig träffat på en sax. Dessa strån börjar bli väldigt svåra att reda ut med borsten på morgonen. Men så fort jag närmat mig hennes huvud med annat än en borste så har paniken varit ett faktum. En gång lyckades jag klippa en del hår på baksidan av huvudet då hon inte såg, men det var en halv evighet sedan. Igår bestämde jag mig, nu skulle luggen klippas. Jag tog Amanda i handen och ledde henne uppför trappen, informerade om mina planer och fick ett “Nej, inte klippa Manda” tillbaka. Jo, vi skulle visst klippa, men bara lite och bara håret. Jag fick henne att stå blickstilla medan jag klippte luggen. Inga protester! Istället för att sluta när jag låg på topp bestämde jag mig för att utmana ödet och även klippa lite på topparna. Jag tog till det där knepet som jag aldrig skulle använda: muta. Om hon stod still en stund skulle hon få godis. “Jaaaa! Goooodis!” Sedan gick det alldeles utmärkt att klippa runt om. Visst konstaterade hon ett antal gånger att “Nu färdig, nu godis” men hon höll sig till tåls efter lite upplysningar om att det var en del kvar. Så här fin blev hon:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Amanda med sin belöning

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Det är en väldans tur att hennes hår på intet sätt är spikrakt eftersom mina hårfrisörtalanger lämnar en del övrigt att önska.

2 kommentarer:

  1. Det blev ju jättefint! Vilken duktig tjej som kunde sitta stilla också!

    Har fått höra av mamma att hon använde russin i "tablettaskar" som muta när hon ville att jag skulle sitta stilla. Det kan ju förklara varför jag ser ut att snusa på en del porträtt som hon tog när jag var 2-4 år...

    SvaraRadera
  2. Ja, jag kunde ju lagt till att det var jag som kommenterade..

    //Annika
    www.jonika.nu

    SvaraRadera