tisdag 7 december 2010

Leka

Nu äntligen börjar våra döttrar att kunna leka tillsammans på riktigt. De har ju förstås försökt leka under en längre period, men utan större framgång och ofta med resultatet att de båda blivit frustrerade på varandra och ett mindre krig har brutit ut. Inte så konstigt egentligen eftersom Felice är så liten att hon inte förstår så mycket och Amanda är för liten för att förstå att Felice inte förstår. Invecklat, men Ni förstår kanske vad jag menar. Amanda har försökt inviga Felice i avancerade lekar medan Felice mest hängt på och försökt ta grejer av Amanda. Inte så lyckat. Nu har ju tjejerna varit hemma från dagis ett antal dagar och det har varit med viss bävan som jag varje morgon öppnat ögonen inför en ny dag och kommande strider. Men striderna har i mångt och mycket uteblivit. Tjejerna har plötsligt börjat LEKA. I två dagar nu har de flyttat in i gästrummet som visst är omgjort till båt och de har packat sina dockor, väskor och vagnar och vinkat hejdå till mig. Felice förstår plötsligt det här med rollekar och hon tycker att det är jätteroligt. De har lekt i timtal utan att börja slåss de senaste två dagarna och det mina vänner är efterlängtat. Plötsligt börjar den där tvååriga åldersskillnaden mellan barnen att löna sig. De har verklig glädje av varandra och de behöver inte konstant övervakning för att inte ha ihjäl varandra. Det värmer i hjärtat att se dem leka tillsammans. Och från och med nu så kommer det väl sannolikt att bara bli bättre (fram till tonåren då de kommer att slåss om badrummet och vara kära i samma kille…). Nu ska vi kanske få skörda frukten av vårt arbete och det känns alldeles fantastiskt. Kan hända kommer jag att ta tillbaka detta då tjejerna om en stund skriker och bits men jag har då i alla fall fått chansen att njuta en liten stund.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

För stunden pågår dock en lek som är avancerad nog även för Amanda. Tydligen är de Batman och Robin och turas om att springa (eller kanske flyga) till varandra i vår hallkorridor. Jag betvivlar att Amanda har någon som helst aning om vem Batman är annat än att det är en filur som dagiskompisen Julius pratar om. Så där är inte lillasyster Douglas ensam om att vara lite lätt frågande inför leken. Men hon kommer i alla fall flygande på inkallning “Come on, Batman!”

1 kommentar:

  1. Åhhh, vad roligt! Längtar själv till mina små ska leka tillsammans, men ser redan nu hur mycket de har ut av varandra. Speciellt Theo 4 månader älskar att titta och lyssna på sin storasyster 2 år. Igår när hon dansade/snurrade runt på golvet skrattade han för fullt.

    SvaraRadera