måndag 8 juni 2009

Lilla Fröken Hjälpsam

Amanda är inne i en mycket hjälpsam period just nu. Hon tycker att det är roligt att göra nästan vad som helst som man ber henne om. Hon är jätteduktig på att kasta (fast det heter "taska" på amandiska) saker i papperskorgen, hon är världsbäst på att hämta papper om Felice kräks lite och hon hjälper till att duka bordet och plocka ur diskmaskinen varenda dag. En sann liten hjälpreda med andra ord. Det är väl bäst att man njuter så länge det varar. Det kommer säkert en tid då hon låser in sig i badrummet, sprayar håret och sminkar sig i två timmar så att maten för länge sedan kallnat då hon är färdig...

Amanda är också väldigt förtjust i att prata i telefon och kommer ofta skuttande då telefonen ringer. Häromdagen tyckte hon nog lite synd om hundarna som inte förstått det där med telefoner, så hon hjälpte dem helt enkelt på traven. Det underbaraste är att hon även förstått sig på hundens anatomi och hjälper Meg att höra bättre genom att lyfta öronlappen! Söt!



Ett anat nöje för stunden är det där med kiss och bajs. Hon är väldigt fascinerad då Felice blöjor ska bytas och intar alltid första parkett. Här är det ju lite svårt att låta henne hjälpa till så hennes deltagande är begränsat till beskådning. Men hon är inte dum inte. Hon vill också byta blöjor och ta bort bajset ("borta bajset") och vad passar bättre då än att hjälpa IgglePiggle och MakkaPakka med just detta. Observera att hon helt själv gått till det temporära skötbordet, lagt upp dockorna och var i full färd med att torka dem med våtservetter då jag kom in i rummet (fick en sådan där "Hmmm vad tyst det är"-känsla och letade upp henne).







Sedan gick resten av dagen åt att tvätta rumporna på dessa små varelser. Efter fjortonde på låtsatbajs förbrukade våtservetten så tröttnade jag lite och gömde våtservetterna. Då hjälpte Amanda alla gosedjur och dockor till pottan istället! Hon hade fullt sjå att hinna med alla som skulle "kissa lätten" och hon sprang fram och tillbaka som en skållad råtta. När till och med pusselbitarna skulle sitta på pottan (fast de hamnade ju i pottan med sin ringa storlek) så tyckte jag att det var färdiglekt för dagen.
För ett tag sedan plockade jag fram ett begagnat babygym till Felice. Jag hittade faktiskt detta på en återvinningsstation och tog med mig det (förbjudet, jag vet, men detta brott kanske kan räknas som miljövänligt i alla fall). Jag hade väl mina misstankar om att Amanda skulle ha roligare med gymmet än Felice, och tänk så rätt jag hade. Jag satt vid datorn och skrev då jag hörde en röst bakom mig "Mera fart? Mmmm. Mera fart? Mmmm." Amanda gungade Ernie och Cookiemonster fram och tillbaka och gav dem mera fart vid behov. Jag kunde riktigt se framför mig hur det går till på Masken, hur fröknarna frågar barnen om de vill ha mera fart och barnen svarar.

Nu ska jag gå och hämta "lasouse" (dvs dammsugaren på amandiska) och göra huset osäkert. Dock får jag klara mig utan Lilla Fröken Hjälpsam.

2 kommentarer:

  1. Så duktig hon är lilla Mandan!
    Det måste ju vara lätt som en plätt att ha en andra bebis med en så hjälpsam storasyster! Ni kommer ju att ha mycket mer tid nu än när ni "bara" hade Amanda. För när Amanda sköter om Felice så aktiverar ju Felice samtidigt Amanda, och då har ju ni föräldrar tid att göra något helt för er själva. Eller??...

    SvaraRadera
  2. Precis, plättlätt! Antar att det blir ändå lättare om man skaffar eb tredje ;)

    SvaraRadera