tisdag 9 juni 2009

Mutantmyggor

Vad kan vara värre än myggor? Ingenting kan man tycka då man fäktar efter dessa flygande små irritationsmoment. Eller då man ligger där i sängen på kvällen och hör det välbekanta ljudet av en mygga, det kommer närmare och närmare och så plötsligt blir det knäpptyst! Gah! På med lyset, upp ur sängen, var f-n är den jäkeln??? Mig biter man inte ostraffat! Naturligtvis är myggan som bortblåst tills man släckt ljuset igen. Bzzzzzzzzzzz. På med lyset. Nu är det krig! Myggan nu intill taklisten och på säkert avstånd från både flugsmällare och hopvikta tidningar. Ljuset släcks igen och så "Bzzzzzzzzz". Enda sättet att få slut på eländet är att krypa ner under täcket och hoppas att man lyckas stanna där resten av natten. Nästa morgon vaknar man med ett präktigt myggbett i ansiktet (man var visst tvungen att andas under natten och stoppade ut sitt lilla fejs). Man kan nästan se hur det lilla flygfäet skrattar och pekar finger åt en.

Kan faktiskt inte tänka mig så många saker som är mer irriterande, även om de hör sommaren till. Men det var tills jag hörde talas om den nya tidens myggor. Små, aggressiva insekter som tydligen inte skyr några som helst medel för att komma över en slurk humant blod. De är ute såväl i gassande sol som i störtregn och blåst. Mutantmyggor! De finns tydligen redan i Uppsala så det är väl bara en tidsfråga innan man måste klä sig som en första klassens flugfiskare i augustinattens Arvidsjaur. Efterlyser snarast någon vänlig forskarsjäl som kan tillverka en myggspray som gör att dessa små huliganer inte kommer i närheten av mig!

Tidernas roligaste myggskämt, hämtat från Gary Larson's "The Far Side"

2 kommentarer:

  1. Hatar myggor sååå mycket. Lyckligtvis *peppar peppar* brukar jag inte bli biten så jätte ofta. Men tjejerna kan få stora svullnader ibland!
    Och nu kommer det dessutom mutantmyggor *suck*.
    Känner verkligen igen dte där irriterande surret nattetid, finns inget värre...eller jo dte gör det, men fan va irriterande det är!

    SvaraRadera
  2. Värre än myggor? Fästingar juh! *ryyys*

    //Annika

    SvaraRadera