lördag 29 januari 2011

De ä bar’ å åk

I torsdags var det återbesöksdax för Felice hos hennes barnläkare på Sachsska barnmottagningen vid Handens sjukhus. Skönt att inte behöva åka in till SÖS varenda gång. Eftersom jag var tvungen att jobba fick mormor rycka ut som barnpassare och leverera Felice till barnmottagningen så att jag kunde åka direkt från jobbet och möta upp dem där. Tur för oss att mormor ställer upp i ur och skur.

Felice var inte alls motvillig till att ta ett besök hos doktorn. “Ja åka doktoj” hördes hela onsdagskvällen och fortsatte torsdag morgon. Inte oss emot, eftersom det knappast finns något jobbigare än att släpa in ett vettskrämt barn till doktorn.

Såväl mormor och Felice som jag infann oss på mottagningen i god tid, för det vet väl alla att leka i lekrummet hos doktorn är en obligatorisk del av varje läkarbesök. Felice röjde på egen hand runt bland dockvagnar, gunghästar och rutschkanor en bra stund innan ett annat barn i väntrummet också ville ta en tur i den stora kanan. Då hade Felice precis kommit på hur man klättrade upp och åkte ner alldeles själv. Den andra flickan satt en bra stund på krönet till rutschkanan och funderade och Felice som stod nedanför och väntade på sin tur tappade snabbt tålamodet.

- Åk då!  sa hon irriterat till flickan och vi kunde förstås inte hålla oss för skratt.

Läkarbesöket gick alldeles förträffligt, Felice fick ett OK i rumpan och slapp provtagning vilket vi var mycket tacksamma för. Nästa planerade kontroll blir i höst och då kommer vi nog inte undan nålstick. Men det är långt tills dess.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar