torsdag 20 augusti 2009

10/8 Destination: Gotland

Klockan visade på okristliga 04:30 då åtminstone utvalda delar av familjen Douglas-Göransson steg upp. Det mesta var packat sedan kvällen innan, i princip enbart levande material återstod att trycka in i bilen. En timme, två vuxna, två barn, tre hundar, två sköldpaddor och en matpåse senare satt vi i Opeln på väg 73 med kompassen inställd på Nynäshamn. Vi var framme i god tid och hann göra hamnen innan det var dax för ombordåkning (som så ofta annars så har engelskan ett bättre ord för detta: “boarding”. Då behöver man inte ta hänsyn till hur man tar sig ombord- gå, åka, flyga, rulla, krypa, ja allt är boarding).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Felice i väntan på att få åka på sitt livs första semester.

Vi hade klara tvivel om vi skulle komma iväg i tid. Avgångstiden var satt till 07:30 och båten kom in strax efter 07:00. Men med en hiskelig effektivitet så lastades båten av och på och strax innan 07:30 gled vi ut från hamnen.

1båten

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Förr om åren varade trippen Nynäshamn-Visby en halv evighet, idag tar den tre timmar och femton minuter. Alldeles lagom för att kunna underhålla två små barn. Hundarna och sköldpaddorna stannade kvar i bilen. Jag tycker att det är betydligt lugnare för hundarna att sitta där än att behöva ligga och stirra på andra hundar i djuravdelningen. Sköldpaddorna är ju ganska sävliga varelser, så de har inte så många åsikter om var de ska sitta. Bara det finns en del maskrosblad omkring dem så är de nöjda.

Amanda lekte i lekhörnan och kollade film. Många andra föräldrar gnällde över att lekhörnan var så patetiskt liten och bla bla bla. Vi var glada över att det över huvud taget fanns en lekhörna och en filmhörna som visade tecknade filmer hela resan. Det är lyx! Dagens barn (och deras föräldrar) är alldeles för bortskämda.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Amanda var mycket fascinerad av allt “mycket bada” (vatten)

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Vi läste på om vårt resmål

Vi var framme i Visby på utsatt tid, kom snabbt av färjan och ställde fronten på bilen i riktning Fårösund. Vi hann med ett stopp på Ica för proviantering både i Visby och i Fårösund. Utanför Ica i Fårösund såg vi veckans första (och enda) kändis: Ulf Elwing. Inte mycket att skryta med antar jag, med tanke på det stora antalet känt folk som huserar på Gotland och Fårö sommartid. Men, kändis som kändis, eller? Förra gången vi var på Gotland såg vi Idol-Daniel (minns någon honom???) så nu börjar listan bli lång!

Framme i Sudersand på Fårö

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Efter lite cirkulerande i Sudersand lyckades vi hitta huset. Tur att Sean har ett ganska bra minne när det gäller miljöer och vägar, jag hade inte haft en chans att hitta trots att vi varit där en gång tidigare. Huset var lika mysigt som vi kom ihåg och det gick snabbt att känna sig som hemma.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Den stora fina tomten

Vi proppade Amanda full med korv och bröd och sedan begav vi oss mot stranden som ligger på hoppavstånd från Björns och Marinas hus, närmare bestämt ca 200 meter. Underbart!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Amanda var stum av beundran. Så mycket sand! Och vatten! Himmelriket! Det fanns några till som hade hamnat i himlen:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Vi stannade en lång stund på stranden så att hundarna fick rejsa av sig lite energi. De var alldeles fulla med sand och sjögräs då vi till slut bröt leken, kopplade dem och promenerade vidare längs stranden. Eftersom Sean inte hade tänkt på att vår syskonvagn är utrustad med låsningsbara hjul fram så blev det ganska tungt för honom att köra vagnen…

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Stackars, trötta Sean

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Denna sköna kille låg och solade på stranden! Amanda tyckte att han var lite skum…

Det blev en ganska tidig kväll för oss alla. Hundarna var totalt slut efter aktiviteterna på stranden, småtjejerna var nöjda och glada och sköldpaddorna undrade nog mest var de hamnat.

Meg hade ätit i sig en hel del sand och sjögräs på stranden och kräktes halva natten. Toppenkul, verkligen.

Semestern hade börjat!

2 kommentarer:

  1. Vilket mysigt ställe!!! så avis! Ni tar med oss nästa gång va ;-) !

    SvaraRadera
  2. Absolut! Vi ska bara se till att passa vovve lite mer så att vi kan få en till vecka i stugan!

    SvaraRadera