fredag 21 augusti 2009

14/8 Fel igen

13 grader och regn hade meteorologerna förutspått. Perfekt, tänkte vi. Vi hade önskat oss en dag med riktigt skräpväder eftersom vi gärna ville besöka Lummelundagrottorna. Och med hundar i bilen kan man inte parkera någon längre stund. Men idag skulle det alltså passa perfekt eftersom solen inte skulle visa sig. Vi packade in oss i bilen och körde mot Visby igen. Regnet smattrade mot vindrutan då vi åkte över Fårösund.

Väl framme vid Lummelunda sken solen från en mer eller mindre klarblå himmel… Sällan har man väl blivit så grinig över fint väder. Hur som så lyckades vi hitta en garanterad skuggplats där vi kunde ställa bilen. Efter lite arrangerade hade vi fixat så att hundarna med all säkerhet inte skulle bli varma i bilen och vi begav oss upp mot biljettförsäljningen. Efter 15 minuter i en kö som inte rörde sig en millimeter bestämde vi oss för att Lummelunda inte var något för oss. I alla fall inte denna gång. Lite småsura åtevände vi till bilen och bestämde oss för att åka och leta ett mysigt fikaställe.

Vi hittade Krusmyntagården som var både barn- och hundvänlig, så där slog vi oss ner vid ett bord. Nu var det dax för mig att klara av ett av veckans måsten: saffranspannkaka. Sean är inte vidare förtjust i denna delikatess så han höll sig till kaffe. Amanda åt pannkaka utan saffran.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Krusmyntagården ligger väldigt vackert vid havet och så doftar det obeskrivligt gott från örtagården.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA 

 

 

 

 

 

Vi tog en alternativ väg hem till Fårö igen och hittade bland annat Slite stenbrott som var mycket fascinerande, för såväl tvååring som dennas föräldrar.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Vi hittade även lite raukar att beundra och en lustig vägskylt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Dagen blev riktigt lyckad trots bristen på Lummelundagrottor. Men det verkar gå troll i det där, för förra gången vi var på Gotland så fick Sean gå in ensam och jag stannade utanför med hundarna eftersom det var för soligt…

2 kommentarer:

  1. Gud vad gott med saffranspannkaka...tror jag, har aldrig ätit. Såg ruskigt gott ut i alla fall!

    Jag måste åka till Gotland med er (ni kanske vill adoptera mig?) Ni verkar hitta så mysiga och fina ställen!

    SvaraRadera
  2. Säg inte att Du varit på Gotland och inte ätit saffranspannkaka??? Människa! Nu är det ju sådan tur att det även på fastlandet går att tillaga denna delikatess, måste bjuda Dig på det någon gång! Och visst adopterar vi Dig, any day!

    SvaraRadera