söndag 9 augusti 2009

Another great day

Usch vilken resfeber som råder i den grå trävillan. Om man är ensamboende i en etta i Hammarbyhöjden, med ett i princip tomt kylskåp och utan levande krukväxter, fri från barn och husdjur och är på väg på semester, ja då är det nog inte så stor temperaturhöjning i kroppen. Men om man är tvåbarnsförälder med stort (ostädat) hus, tre hundar, fyrtioelva krukväxter, ett överfyllt kylskåp och två sköldpaddor och är på väg till Gotland med lejonparten av detta (krukväxterna får stanna hemma, likaså kylskåpet dock inte innehållet), då är det lätt febrigt kan jag lova. Trots lånad takbox är bilen totalt fullpackad och än är inte allt färdigpackat. Hundarnas plats är klar, men var sköldisarna ska bo är fortfarande en gåta. Ja, ja, vi har ju några timmar på oss att fundera.

Jag gillar verkligen att åka på semester, att uppleva nya platser och träffa nya människor. Vad jag dock inte gillar är dagarna innan man ska iväg. Det är så otroligt mycket som ska fixas. Blommor ska vattnas och flyttas till sval plats, kylskåpet ska tömmas. Soporna ska ut. Tvätt ska tvättas, packning ska packas. Tomten ska vattnas. De sista reklamationsmailen måste åtgärdas, etc etc. Och så vill man helst hinna städa huset också då det är måttligt kul att komma hem till ett skitigt hus med hundra kilo smutstvätt och annan packning. Ännu är huset totalt ostädat, men det är ju några timmar kvar tills vi ska iväg. Kan man rationalisera bort sömnen inatt tro?

Igår blev ju Felice 6 månader och idag var det dax för första tanden att spricka fram! Faktiskt de första två tänderna. Först ut var höger framtand i underkäken och kort därefter var det vasst även på vänster sida!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAGrymt svårt att ta kort, men om man zoooooooooomar så kan man se en antydan till vitt i allt det rosa. Stora tjejen!

Nu är det färdigbloggat på ett tag då vi inte kommer att ha någon dator med oss till Gotland. Ha en trevlig vecka allihop för det tänker vi ha (gjorde misstaget att kolla SMHI’s sida, regn och regn. Men de har haft fel förr, eller hur!?!).

1 kommentar:

  1. Jag förstår att ni fortfarande är kvar på Fårö. Vill bara säga att det är ett bra reportage i DNs kulturdel 19/8 som just berättar om Fårö och Sudersand (utnämnd till världens finaste strand). Ditt inlägg så småningom fr denna plats på jorden blir säkert ännu bättre, tror din moster

    SvaraRadera