tisdag 8 september 2009

Fågel, fisk eller mitt emellan

Vad läser jag på löpsedeln idag? Jo, en man som störtat från en balkong på drömsemestern. Visst, det kanske händer varje år, men ändå. Detta med höga höjder är ofta återkommande dessa dagar. Jag jobbade igår kväll och det kom då ett telefonsamtal om ytterligare en hund som fallit från hög höjd och vars ben stod i en onormal vinkel. Dessutom en katt som gått samma öde till mötes. Det är något skumt som händer just nu…

Utöver dessa två stackare så var akuten fullproppad med patienter, precis som sig bör en måndag kväll. Många väntar över helgen i hopp om att djuren ska bota sig själva och då måndagen kommer och djuren fortfarande inte tillfrisknat mirakulöst så blir det till att besöka akuten för några obokade tider finns aldrig en måndag. Det mest tragiska fallet var nog en 9 veckors valp som varit ute på promenad med sina ägare och ramlat i vattnet. Hon hade hamnat under vattenytan en kort stund och trots snabb transport till djursjukhuset och intensivvårdsbehandling gick hennes liv inte att rädda. Det är alltså inte bara fågelperspektivet som innebär fara.

Sedan hade vi alla de där “mitt emellan”-fallen: kräkningar och diarréer (alltid minst ett par sådana fall på akuten), avlivningar, en kanin som inte ville äta, lite bitsår, ett hundöga som varit i närkontakt med en kattklo, en katt med blodbrist, en hjärtsvikt och så lite annat smått och gott. Sysslolösa var vi i alla fall inte och det blev en halvtimmes övertid som vanligt. Märkligt att man kan ha övertid då man är föräldraledig.

veterinar

2 kommentarer:

  1. stackars valpen...
    Ja jag fattar inte alls hur man kan ha övertid när man är mammaledig :-)

    SvaraRadera
  2. Oj, tänk så spännande vårt yrke låter! Och visst är det det... Men ännu mer spännande är det att komma hem varje dag och träffa sin lilla människa, och få höra vad hon hittat på under dagen. Vad hon lärt sig, och vad som just nu är så där roligt att hela lilla kroppen hoppar av kluckande skratt.

    Jag är inte bara veterinär, jag är MAMMA också :O)

    SvaraRadera