lördag 19 september 2009

Glammigt värre

Arbete idag igen. 8-16 på akutmottagningen. Utöver att det varit väldigt vackert väder ute och jag egentligen kanske längtade lite efter att få somna om imorse så har det varit en bra dag. Jag gillar dessa pass. Det brukar hända en hel del intressant, man är inte så vansinnigt trött som man lätt är på andra jourpass och man hinner hem i tid till middagen. Visst är det också mysigt att vara hemma med familjen och bar fixa och dona lite, men det finns utrymme för mys efter dagens arbetspass också.

Det verkar som om helgdagar på akuten följer ett av tre fasta mönster: 1) fullblodskaos från 8 till hemgång (som då ofta infaller betydligt senare än det schemalagda klockslaget), 2) lugn morgon som arbetar sig upp till ett halvt kaos kring lunch då alla vaknat, för att sedan lugna ner sig framåt kvällningen, 3) strömhopp av patienter dagen igenom. Dagen tillhörde kategori nummer 2. Morgonen var lugn och stilla. En liten katt som inte ville äta och som skrevs in för utredning, en avlivning av en 18 år gammal kisse, en hund med en ond tass efter ett svanhopp från en soffa och lite annat småpyssel. Klockan 11:50 sa det PANG och så satt plötsligt åtta patienter och väntade. Bara att hugga i och som tur var så var det lugnt på vårdavdelningen så min kollega kunde komma ut och hjälpa till på akuten. När sedan kvällsveterinären dök upp vid 13 så var vi plötsligt tre stycken på akuten. Vilken lyx! Vi kunde därmed beta av de allra flesta patienterna så att det klockan 16 endast satt två stycken och väntade.

Jag avslutade dagen med att tillsammans med min sköterska göra ett vattenlavemang på en förstoppad katt. Det är verkligen ett glamoröst yrke man valt. Det vore något för Anna Anka det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar