fredag 11 september 2009

Grill, pizza, kebab


Jag satt för en stund sedan och ögnade igenom ett sådant där reklamblad från närliggande pizzeria som med jämna mellanrum dimper ner i brevlådan (måste komma ihåg att köpa ett nytt "Ingen reklam"-klistermärke). Denna gång var det en nyöppnad pizzeria i närheten av centrum. Som om vi behöver någon fler pizzeria häromkring. Det kryllar av "Grill, pizza, kebab" i vårt område. Förresten, gör det inte det i större delen av Sverige nuförtiden? Det spelar ingen roll vilken liten håla man kör igen så finns där en "Grill, pizza, kebab". För det har ju blivit en treenighet det där. Ingen pizza utan grill och ingen grill utan kebab.

Utöver att man kan störa sig på det faktum att de överhuvudtaget tänker öppna en pizzeria så finns det MYCKET övrigt att önska när det gäller språket på reklambladet. Det är väl inte någon nyhet direkt att det felstavas något grymt i liknande reklamblad, men lik förbaskat är det vansinnigt irriterande. Fast denna gång försvann irritationen ganska snabbt och byttes mot fnitter för att sedan avslutas med ett asgarv. Eller vad sägs om följande:

- Pizza dela parma: mozzerella parmasan parmaskinka rucola (a som e och e som a, eller?)
- Toscana sallad: isbergssallad tomat gurka rödlök tonfisk kalamar oliver ägg majs (vad sjutton är kalamar? är det gott?)
- Spaghetti Bolognese: köttfärssås (nöt kött) och parmesanost (inget för nötallergiker)
- Cannelloni con spenaci e ricotta: färska pasta rulader med spenat ricotta ost gudaost ostsås&tomatsås (Gud fader själv skulle nog ha varit stolt!)

I pastasektionen kunde man välja mellan "Färsk pasta eller torr pasta". Hmm... undrar hur många som vill betala 90 spänn för torr pasta?

Skämt å sido. Jag tycker att det är skandal att man inte har någon som korrekturläser ett reklamblad som går ut till tusentals hushåll. Kommer jag att besöka detta ställe? De kanske är bättre på att laga pizza än på att använda språket korrekt, men jag kan säga att jag inte känner mig vidare sugen.

1 kommentar:

  1. Ha ha ha pax för att inte ha den torra pastan! :-)

    SvaraRadera