måndag 16 november 2009

Julen kommer

Min mammas barndomsvän Boel har en dotterdotter som är 10 dagar äldre än Amanda. Vi har träffats några gånger sedan småtjejerna föddes, dock uppenbarligen alldeles för få eftersom vi alltid konstaterar att “Det här måste vi göra oftare” då vi ses. Igår var det i alla fall dax för en ny träff. Vi hade talat om för Amanda att Julia skulle komma och hälsa på och att de kunde leka tillsammans i lekrummet. Amanda hade nog ingen aning om vem Julia var men var snabbt med på noterna då lekrummet kom på tal. Hela dagen frågade hon "”Var är Julen?”, “När kommer Julen?”, “Nu kommer Julen!”. Som vanligt så inser man lite för sent att man aldrig bör tala om något för Amanda mer än en max en halvtimme innan det är aktuellt, eftersom hon då tjatar sig blå. Vid 14-tiden så styrde i alla fall en Volvo kombi upp vid huset och vi kunde konstatera att Boel, Sophie och Julia hade kommit. “Amanda, nu kommer Julia”. Plötsligt blev Amanda jätterädd, började gråta och satte som vanligt fingrarna i öronen (hennes reaktion då hon blir rädd). “Nej, inte tomten kommer”. Det hade visst tiltat lite i huvudet på Mandan och vi förstod plötsligt att Julen hade en helt annan betydelse än vi trott. Det bådar inte gott detta med tomterädsla med tanke på stundande högtid…

Amanda lugnade dock ner sig mycket snabbt och för en gångs skull var hon inte ens blyg då vi släppte in gästerna. Hon pratade med dem redan då de stod i grindhålet och det gott folk det tillhör inte vanligheterna. Vi åt sopplunch och småpratade medan tjejerna bekantade sig med varandra. De lekte jättefint tillsammans.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Amanda och “Julen”

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Efter ett par timmar var de som vilka gamla dagiskompisar som helst och rivaliteten var ett faktum. De skulle ha samma halsband, samma docka och givetvis samma bok. Julia är jätteduktig på att prata och uttrycka sig medan Amanda har lite svårare med den biten. Dock är meningar som “Det är min!”, “Det är Mandas”, “Nu min tur!”, “Jag vill ha den” inga problem. Jag tycker i alla fall att de skötte sig riktigt bra och Julia var precis lika gullig med Felice som Amanda är.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Felice får låna halsbandet

Tack för att Ni kom och hälsade på oss. Det var lika trevligt som alltid och "”Det gör vi snart om igen”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar