söndag 26 april 2009

Att gasa och bromsa

Som bekant så gäller det att både gasa och bromsa sig igenom tillvaron. Med bara gas så kan det sluta riktigt, riktigt illa. Men om man enbart använder bromsen så kommer man naturligtvis ingenstans alls. Nu har företaget jag jobbar för visat prov på både gas och broms de senaste två veckorna, detta under den ekonomiska krisens fana.

Det har länge pågått ett projekt att bygga ett mycket stort och fint nytt djursjukhus för att ersätta det något äldre som idag står någonstans norr om Stockholm. Personalen har förstås varit mycket förväntansfulla och längtat efter detta fantastiska nybygge. Personligen så har jag väl haft lite "både och" känslor. Visst är det trevligt med ett till nytt djursjukhus, men jösses vad det kommer att kosta pengar och finns det verkligen utrymme för två mycket stora djursjukhus i Stockholm? Det är ju inte meningen att vi ska konkurrera direkt. Dessutom kom tankarna tillbaka från tiden då vi byggde om. Vi fick inget nytt djursjukhus utan fick ha full aktivitet samtidigt som hela djursjukhuset byggdes om. Det var ett riktigt, riktigt tufft år. Själv kan man lära sig att stå ut med oväsen och damm och provisoriska lösningar. Men värre var det med kunderna. Vid ett par avlivningar så började det att slagborras i väggen intill och en redan jobbig situation blev katastrofal. Ett par djurägare lämnade helt sonika rummet och djursjukhuset med sina djur pga det höga ljudet. Usch, det var inget vidare. Och våra kollegor på det andra djursjukhuset skulle alltså slippa allt detta, de skulle helt enkelt få kliva in i helt nya lokaler och bara få det bästa av situationen. Lite avundsjuka hos fler än mig.

Men, så har det nu kommit ett beslut att något nytt djursjukhus inte ska byggas. Det finns helt enkelt inte pengar till det. Och som det verkar så är detta inte en tillfällig lösning utan beslutet står fast oavsett den ekonomiska utvecklingen. Man har väl också insett att det kanske inte behövs två giganter i Stockholm. Personalen på systersjukhuset är förstås väldigt ledsna och besvikna då de så länge sett fram emot detta. Och jag förstår dem, även om jag kanske ändå tycker att detta är ett klokt beslut.

Så i förra veckan så trampade man på gasen igen då man skrev kontrakt på en ny lokal ganska centralt i Stockholm. Där ska en så kallad satellitklinik byggas och den ska slå upp portarna redan detta år är det tänkt. Jättespännande! Och det känns kul att man vågar satsa trots det ekonomiska läget i landet. Själv kommer jag väl knappast göra mer än besöka stället någon gång, men det känns ändå kul med en "lillebror".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar