torsdag 30 april 2009

Ha kalas

Dammsugning och golvtorkning avklarat. Det känns så skönt så. Jag tror inte att Ni som är duktiga på att städa riktigt förstår vilken känsla av tillfredsställelse vi andra känner då vi städat av huset. Och då har jag egentligen massor kvar att göra i form av dammtorkning, toalettskurning, gardinbyten etc, men det tänker jag göra en annan dag. Nu ska jag vara nöjd med mig själv och vad jag åstadkommit och istället bege mig ut i solen för att plantera några blommor. Egentligen hade jag lovat mig själv att inte plantera något innan dräneringen är utförd, men det händer något varje gång jag kliver in i en trädgårdsavdelning. Jag får lite panik över att alla växter kanske är slutsålda då jag ska köpa dem, och då måste jag ju bara ha det ena eller det andra. Just precis det hände igår.

Imorse fick Amanda syn på sin klänning som jag köpte till henne inför hennes 2-års kalas. Hon älskar starka färger och allra helst djurmotiv. Denna hade både och, och blev därmed mycket populär. Hon tog tag i den flera gånger innan kalaset och ville ha den på. Jag sa hela tiden att hon fick vänta, att den var till kalaset. I en tvåårig hjärna resulterade det i att klänningen helt enkelt heter "Kalas". Så när hon imorse fick syn på den så sa hon "Ha kalas, ha kalas" och visst fick hon ha "Kalas" på sig.

Sean tog en långpromenad med alla fem tjejerna (tre fyrbenta och två tvåbenta) medan jag städade. Amanda hade hållit sig vaken hela promenaden och var så trött då de kom hem. Men som vanligt så vill hon inte gå och lägga sig oavsett hur trött hon är. Vi orkade helt enkelt inte bråka med henne utan lät henne vara och till slut blev det väldigt tyst. Sean hann leta igenom halva huset och bli lite halvt om halvt orolig då han plötsligt skrattade till och bad mig komma. Amanda hade kraschat i köket:

Då hon vaknade fick hon ett Kinderägg som uncle Rob och auntie Becky gav henne i påskas. Mmmmmm, tyckte Amanda och smaskade i sig chokladen. Det blev inte sämre av att det var Madagaskar figurer i överraskningen!

Felice har en riktigt dålig dag. Hon har varit ledsen större delen av den vakna tiden och vi vet inte riktig varför. Hon har kräkts flera gånger så kanske har hon ont i magen. Kan det månne bero på alla Anthon Berg påskägg jag ätit det senaste dygnet??? Är det bara något jag fått för mig, eller ska man undvika choklad då man ammar? Jag har blivit helt beroende av dessa ägg och häromdagen hittade vi dem för 5:- påsen på Maxi...

Liten ledsen Felice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar