söndag 26 april 2009

Möhippa i Uppsala

Hemligheterna som jag och Felice skulle ut på var alltså en möhippa. Och inte vilken möhippa som helst, utan Annikas möhippa! Bröllopet äger rum den 11 juli så det var ju ganska tidigt att hålla en möhippa redan i april. Men, det fanns det skäl till. Annika fyllde nämligen 30 igår så det blev två flugor i en smäll. Så då hon tänkt vara hemma och äta den fina smörgåstårta som hon tillverkat under fredagskvällen så hade hennes tärnor andra planer. Hon fick packa snöre, tamponger, en mössa och lite annat bus i en stor ryggsäck och med motorcykel blev hon sedan transporterad till Uppsala där henne vänner mötte upp.



Jag och Felice anslöt vid lunchen som var en picknick-variant i stadsparken. Med en liten nyföding så får man göra sina prioriteringar. Jag vill hellre vara med på kvällen om möjligt och därför tog vi lite sovmorgon. Att åka till Uppsala ger mig alltid en väldigt speciell känsla, som att komma hem men ändå inte. Att köra över Danmarks gärde och skymta Uppsala silhuetten är speciellt. Varje gång.



Annika blev nog aningens förvånad av att få en knack på axeln av en liten bebis och fick ett väldigt stort leende på läpparna. Hon var iklädd en mycket "vacker" slöja (jag frågade om det var den hon skulle ha på bröllopet) och en helt obetalbar t-shirt. Som hennes vän Ewa sa "Fan Annika, när vi var små så hade vi ju älskat den här t-shirten för att det stod Danny Wood på den, men inte hade vi vetat vad property of betydde!". Annika och Ewa var riktigt stora NKOTB fans på den tiden då det begav sig så mycket under dagen handlade om det. Och om hundar. Efter den knytkalaspciknick så var det dax för hundutställning. Annika var givetvis hund och Ewa handler i riktigt fin "Görel anda". "Braaaaaa tjejen!" ljöd i stadsparken och Annika travade fram med lätta steg. Som lockbete fanns en pipleksak i form av en gris. Kritiken var bländande och Annika tilldelades CK och blev Best in show.




Annika fick också svara på en hel massa frågor som Fredrik fått svara på tidigare och vi skulle se hur väl svaren matchade. Jag var riktigt impad och kunde snabbt konstatera att jag inte haft mer än ett eller max två rätt om jag varit i hennes kläder. Tur att det inte är jag som ska gifta mig då, jag har lite tid på mig att lära mig en hel del mer om min andra hälft.

Tanken var att vi klockan 15 skulle befinna oss i ett klassrum i en Uppsala skola för att dansa magdans. Dock blev vi uppringda en stund innan och tillfrågade om vi inte hellre ville vara i Stadsparken eftersom det var så fint väder. Passade ju oss galant eftersom vi redan var på plats! Magdansösen och bergsprängarkille anlände och större delen av gruppen fick rasslande höftskynken och satte igång med att dansa. Jag hade Felice i sjalen så det var inte aktuellt att dansa. Ett par gravida tjejer avstod också liksom ett par fegisar (?) som kanske inte ville göra bort sig i Stadsparken. Jag och Felice njöt av musiken och fotade. Rätt som det var så var vi omgivna av folk som tittade och klappade i händerna och en kvinna knöt till och med sin egen sjal kring höfterna och dansade med!




Ny möhippedeltagare




Efter dansen packade vi ihop oss och satte oss i bilarna som styrdes mot Emmas sanslöst vackra hus i Krusenberg. Vilket hus! Och vilket läge! Med Mälarens glittrande vatten nedanför slänten och stora fönster som vette ut mot trädgården var detta absolut ett av de finaste hus jag besökt. Jag beslutade mig snabbt för att flytta in. Men detta var innan jag hörde talas om de x antal snokar som härjar i trädgården.

"Vakthunden Enzo"

Annika fick lägga sig i ett bubbelbadkar och spa'a en stund efter ankomst.


Vi lagade mat tillsammans, snackade skit och hade det trevligt. Vi fick bevittna en magisk solnedgång över Mälaren och lyssnade på NKOTB på hög volym. Annika fick svara på hundfrågor och titta på bilder föreställande olika kroppsdelar på män och därefter sätta ihop Fredrik mha dessa bilder. Återigen lyckades hon över förväntan.


Klockan var närmare 00:30 då jag satte mig bakom ratten och vände bilen mot sydligare breddgrader igen. Dagen hade varit helt fantastisk. Trevligt sällskap, underbart väder och en mycket vacker bride to be! Undrar just om Annika orkar fira sin 30-års dag idag istället...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar