fredag 18 februari 2011

Haninge Dansstudio

dansa_71596506

Amanda är inne på sin andra termin med “Bamsegympa”. Vi lät henne börja på detta i och med att hennes två bästa kompisar var trogna Bamsegymnaster och vi fick en rejäl push från detta håll. Vi ville ju gärna att hon skulle få börja med någon fritidsaktivitet och eftersom “Bamsegympan” hålls på lördagar så var det fullt genomförbart för vår lilla familj. Vi har dock helt ärligt inte varit helimponerade av denna “Bamsegympa”. Det är två unga tjejer som håller i det och det känns som om de inte riktigt greppat det här med små barn och hur de fungerar. Det känns oftast som om de är där för att någon tvingar dem till det, inte för att de själva tycker att det är en trevlig lördagssysselsättning. Trots detta har vi alltså låtit Amanda fortsätta denna termin. Varför, kan man fråga sig. Ja, det enkla svaret är nog att vi inte hittat någon bättre aktivitet för henne. Men efter ett par lördagar kan vi konstatera att det är precis lika obra som förra terminen, tyvärr. Men, och det är förstås ett stort men, Amanda älskar det! Hon är stormförtjust i sin gympa och pratar om det flera gånger i veckan. Så vad vi föräldrar tycker är väl egentligen sekundärt.

Någon vecka efter att Bamsegympan haft terminstart fick jag höra talas om en annan kurs för barn födda 06 eller 07 på Haninge Dansstudio, en kurs med musikaltema. Här får barnen testa teater, dans och sång. Det lät ju alldeles förträffligt för vår Amanda, så vi anmälde henne. Vi hade idag ännu inte fått någon bekräftelse på om hon fått en plats men eftersom kursen startade idag så tog vi en chans och åkte dit. Vilken skillnad jämfört med Bamsegympan! Tjejerna som håller i det är i ungefär samma ålder som Bamsegympans ledare men skillnaden är att Haninge Dansstudios tjejer verkligen brinner för det de gör! De peppar barnen, berömmer och tillrättavisar på ett beundransvärt sätt. Amanda var helt uppslukad av dagens lektion och fortsatte att sjunga och härma sina nya ledare i bilen på väg hem.

Vi hissar Haninge Dansstudio!

1 kommentar:

  1. Vad roligt!!
    Mathildas första danskurs hon gick (hon var tre år) var ungefär som Amandas bamsegympa. Tjejen var helt värdelös. Vi gick dit en gång och ingen mer sen fick hon gå på ett annat ställe.
    Det är superkul när de hittar sin grej.
    Mathilda ska på dansläger under sportlovet. Jag är så glad för henens skull!

    SvaraRadera