söndag 10 oktober 2010

Minisemestrar

groda

Inom loppet av tre dagar har jag nu bokat lika många minisemestrar. I början av november åker jag och Amanda tåg ner till Skåne för att spendera en helg ihop med Camilla, Patrik, Nova och Theo. Det ska bli så kul att äntligen få träffa lillebror Theo som föddes i slutet av juli. Dessutom är jag säker på att Amanda och Nova kommer att ha jättekul ihop. Felice och Sean får stanna hemma denna gång eftersom det är betydligt lättare att åka hemifrån en helg om någon stannar hemma och tar hand om hus och husdjur.

I slutet av november har jag bokat in mig och Sean på hotell Best Western i Kalmar under en helg. Vi hoppas då kunna åka förbi familjen Johansson-Nilsson och träffa tvillingarna Glader och Toker (som kanske förhoppningsvis fått andra namn då…). Som Coopkortsinnehavare får man ofta hotellcheckar som ger fina rabatter på hotellnätter i Sverige och vi har utnyttjat detta vid ett par tillfällen tidigare. Att komma iväg hemifrån en helg och bo på hotell är något vi borde göra oftare. Har man då så tur att mormor tar hand om barn och hundar så blir det hela plättlätt! Nu hoppas vi på att det går att ordna en visit i Kristvallabrunn så att vi får träffa våra kära vänner och deras mycket efterlängtade små juveler.

Sist men inte minst bokade vi igår kväll en resa till England i mitten av december. Seans morfar fyller 80 år och det tog vi som en vink att det är dax att åka över Nordsjön och hälsa på (det har gått mer än två år sedan vi sist var i Bradford…). Flertalet av Seans släktingar har aldrig träffat Felice och det känns som att några av dem börjar bli så gamla att vi inte kan vänta så mycket längre. Det blir bara en kort visit dock, tre dagar totalt, men det är bättre än ingenting. Nu ska vi försöka skapa ett schema så att vi hinner med allt som bör hinnas dessa dagar (shoppa, shoppa, gå på puben, shoppa, träffa släktingar, shoppa, fira Grandad Colin, shoppa lite till, gå på puben igen, dricka kaffe med släktingar, shoppa det sista etc). Vi ringde Seans mamma igår och berättade att vi snart kommer och hälsar på och hon blev förstås överlycklig. Hon är redan i full gång och planerar för sängplatser, lån av vagn, middagsalternativ för Colins födelsedag etc. Det viktigaste är dock för henne att hålla det hela hemligt. Då Seans mormor fyllde 70 surprisade vi henne på den restaurang de firade på genom att helt sonika kliva in genom dörren och ropa “Congratulations!”. Vi tänkte upprepa detta för Colin och då är det förstås viktigt att Seans mamma inte yppar ett ord om vilka som kommer och hälsar på i december. Nu gäller det att fixa ett pass till Felice. Amanda har ett pass som vi fixade inför hennes första Englandsresa då hon var fem månader. Hur någon ska kunna avgöra att det är Amanda på bilden är dock en gåta.

Så nu är hela hösten uppbokad med aktiviteter varenda helg. Det kan vi dock behöva efter att ha varit hemma hela sommaren och passat valpar, målat hus och arbetat i trädgården. Det blev inte mycket semester den här sommaren och det känns nu då hösten kryper närmare. Då är det skönt att ha lite minisemestrar att se fram emot!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. SÅ kul det ska bli med besök snart! Patrik (och jag med för den delen) tyckte det var synd att inte Sean (och Felice såklart) följer med, men som sagt bättre att det blir av allafall.
    Ni är så hjärtligt välkomna!!!!

    SvaraRadera