lördag 23 oktober 2010

Sky view

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vad är det som är så intressant där ovan? Vad tittar de på?? Inget annat än himlen faktiskt. Orsaken till fascinationen är platsen vi befann oss på: Sky View på Globens utsida, Ni vet den där jättestora hissen som åker upp och ner på Globens ena sida. Idag fick vi äntligen chansen att åka i denna attraktion tillsammans med morfar som tog med oss på en förmiddagsutflykt. Idén med en hiss utanpå Globen är smått genialisk och upplevelsen gjorde oss inte besvikna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Tjejerna var minst lika fascinerade som oss vuxna och det enda lilla abret var dörrarna som kändes en aning tunna och obehagliga då Felicen beslutade sig för att närma sig dem. Morfar hade också varit så snäll att han inhandlat Globen-souvenirer till tjejerna vilka bidrog med underhållning och avledande av uppmärksamhet från dörrarna.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Globen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Färden upp längs Globen var mjuk och inte det minsta obehaglig och väl uppe på högsta punkten så fanns gott om tid att se sig omkring och beundra Stockholm. Vi hade tur med vädret och sikten var alldeles förträfflig.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Uppe på toppen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Utsikt över Hovet

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

En tur i Globens Sky View kan varmt rekommenderas, men kanske ska man avstå om man är klaustrofobiskt lagd eller om höjder gör att man bli lite knäsvag. Pappa valde att berätta om tillfället då attraktionen gick sönder och passagerarna fick evakueras först efter att vi hade fötterna på fast mark igen. Det var nog klokt…

Efter turen tog vi en promenad i Globens shoppingcenter och åt lunch på McDonald’s. Det var verkligen inte igår vi käkade där. Sist jag åt på Donken visste de inte vad vegetariskt alternativ var för något, men idag åt jag en mumsig McBean. Att de dessutom har glutenfritt alternativ till Felice gör ju inte saken sämre.

TACK Pappa för en jättetrevlig förmiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar