tisdag 19 oktober 2010

Peppa Pig frossa

Igår kom äntligen tjejernas mormor hem från England. Det dröjde inte många timmar förrän det ringde på dörren och mormor uppenbarade sig utanför med en spännande kasse i ena handen. Jag vet inte vem som var gladast över att se henne, men jag tror det blev dött lopp mellan Felice och mormors bortskämda, lilla hund Ally. Båda studsade i alla fall upp och ner och yttrade små glädjetjut. Amanda var förstås glad hon med, men hon är lite mer försiktig i att dela med sig av sina känslor än lillasyster och hunden.

Mormors väska var full med presenter till tjejerna med det självklara temat Peppa Pig. Tights, tröjor, trosor, pyjamas, filmer, strumpbyxor, strumpor, sugrör och tandborstar. Ungarna var fullkomligt lyriska och det enda som hördes från Felice resten av kvällen var “Peppa Piii, Peppa Piii”. Pyjamasen åkte på Felice direkt och naturligtvis kollade vi på en av de nya filmerna, “Bubbles and other stories”, innan sängdax igår. Kombinationen Peppa Pig och såpbubblor är svårslagen! Imorse var det inte alls svårt att få tjejerna att klä på sig (är det iofs i princip aldrig hemma hos oss, påklädningsbråk har vi extremt sällan tack och lov). Så här fina blev de:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Innan avfärd till dagis hann vi med att skrubba tänderna lite med den nya tandborsten som vaktas av ingen mindre än: Peppa Pig.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Felice visade stolt upp sina nya kläder på Masken och höll på att ramla baklänges då hon skulle peka på alla figurerna på tightsen. Amanda fick dock stanna hemma idag eftersom hon är väldigt hostig och snorig. Det blir till att följa med mamma till jobbet, det är inte lätt att ha en mamma som inte med lätthet kan stanna hemma och VAB:a. Minns dock en episod ur min egen barndom då jag låg nerbäddad i en soffa på mammas jobb på Vuxenskolan och mumsade Bragokex. Det var inget dåligt alternativ då man var sjuk.

1 kommentar:

  1. Vilka sötnosar! Tur att Peppa finns och att numera båda har "likadaga".

    SvaraRadera