tisdag 9 februari 2010

Felices dag

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASå var Felices första födelsedag förbi. Vad gör man för en liten tjej på hennes allra första födelsedag? Presenter i all ära, men egentligen är hon ju mer intresserad av tejpen och presentsnöret. Det fick bli en dag där Felice fick göra allt som hon tycker är roligt och väldigt lite av det hon tycker mindre om. Vi började med frukost bestående av Felices favoritfrallor.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA På förmiddagen åkte jag och Felice till mitt jobb för att fixa med lite papper. Det visade sig vara lunchmöte med tillhörande lunchmacka vilket vi hängde på. Felice skötte sig alldeles strålande och mumsade baguette, ost och gurka. Det var först när man tog slut som tålamodet gjorde detsamma. Vi stannade kvar en stund på jobbet och fixade lite smått och gott samt socialiserade med mina arbetskamrater.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Kort från England

Efter att Amanda kommit hem från Masken blev det våfflor med sylt och grädde. Första gången Felice fick smaka denna delikatess och det var till belåtenhet. Hon lyckades få i sig närmare en halv våffla innan hon var nöjd.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA När våfflorna var uppätna var det dax för nästa favoritaktivitet: bad. Både Amanda och Felice älskar att bada och det spelar nästan ingen roll hur dåligt humör de är på så löser badkaret alla problem. Nu när vi dessutom varit utan badkar en längre period så är det än mer populärt.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Älskar att stänka!

Nybadade och i pyjamasar blev det paketöppning i soffan. Jag kan inte låta bli att tycka lite synd om Amanda. Hon kan ju inte förstå varför Felice får alla presenter och hon själv ingen. Begreppet födelsedag har hon inte förstått. Förra veckan var hon och jag iväg och köpte presenter till Felice. Jag köpte ett hängsmycke i guld som föreställde en liten elefant. Jag frågade Amanda om hon trodde att Felice ville ha den. Hon nickade och sa sedan “Amanda såsså ha” med en sorgsen röst. Det gjorde ont i hjärtat, varför skulle jag köpa en söt liten elefant till Felice men ingen till henne. På något vis tog jag mig ur situationen. På H&M valde Amanda en rosa fleecetröja med Hello Kitty till Felice och då vi skulle gå till kassan tittade hon på mig och sa “Amanda vill såsså ha. Amanda och Felice likadaga (=likadana)”. Jag hade gärna köpt en likadan till henne men det fanns inte i hennes storlek. Hon fick en kofta med Hello Kitty istället och då vi slog in Felices paket frågade jag henne om hon också ville ha sin tröja i ett paket. Jodå, det ville hon.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Just eftersom det varit så mycket presenter till Felice de senaste dagarna så måste jag få berömma Amanda lite. Hon är ju inne i en väldigt egocentrisk period där allt är hennes. Under söndagens kalas fick hon hjälpa Felice att öppna paketen och kunde faktiskt sträcka sig till “Det är våran”. Man får vara glad för det lilla, tidigare har det ju varit “Det är min!”. Visst ska barn lära sig att det inte alltid är de som står i centrum och att det ibland är någon annans tur att få presenter, men det är inte lätt att förstå då man inte ens är tre år gammal.

Efter presentöppning blev det glass. Inga sockerhäxor här inte.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA Felice tyckte att det var… kallt. Men ganska gott också eftersom hon ville har mer och mer och mer.

Allt som allt en lyckad dag, tror jag. Felice somnade som en stock vid 20:30 och vaknade bara till för lite nattamning vid midnatt. Sedan har hon sovit snällt större delen av natten.

GRATTIS Felice, världens bästa ettåring!

1 kommentar:

  1. Låter som en alldeles perfekt 1-års dag! Grattis Felice i efterskott!

    SvaraRadera