fredag 17 juli 2009

Bebis åka dockdock

De senaste dagarna har det varit väldigt mycket prat här hemma om att på fredag, då ska Felice åka till doktorn. Amanda är sedan de många sjukhusbesöken denna vår väldigt fascinerad av att åka till doktorn. "Bebis åka dockdock" var det första hon sa imorse. Ja, doktor och doktor, till BVC skulle vi för 5 månaders vaccination. Men i Amandas värld så är det ingen större skillnad. Jag tror att en viss del i Amandas glädje över detta doktorsbesök bestod i att det var Felice som skulle till doktorn och inte hon själv. Amanda minns fortfarande hur ont hon hade i armen då vi åkte till Astrid Lindgren med henne och pratar ofta om det. Nu skulle hon alltså slippa ha ont medan lillasyster skulle få våndas...




Jag må vara ganska kritisk till detta BVC med dess personal, men de har i alla fall en riktigt trevlig inredning i väntrummet. Söta bulldoggar målade på väggarna (ja, jag vet, man ska inte stödja den rasen, men söta är de), en jättefin kotavla och så lite coola fotspår ovanför en soffa. För Amanda fanns jättemycket att titta på och leka med.




Kotavlan som jag beundrar varje gång. De ser så snälla ut de små kreaturen. Och alldeles rena. Det är ju inte så ofta det inträffar i verkliga kolivet.






Vem har gått här???


Felice vägde idag 6070 gram och ligger som vanligt en bra bit under normalfördelningskurvan, men inte mer än en standardavvikelse som det såg ut. Längden hade ökat till 63 cm och huvudet mätte 42 cm i omkrets. Hon är fortfarande snäppet mindre än Amanda var i samma ålder vilket känns konstigt. Det känns som om Felice är större, som att hon växer ur kläderna snabbare. Hmmm.... kanske är det faktum att Felice är född i februari och Amanda i april. Felice har ärvt massor med sommarkläder av Amanda (som Amanda fått av gulligaste familjen Claesson, tack igen!). Amanda var ju bara två månader då sommaren började, medan Felice var fyra månader.
Efter vägning och mätning var det dax för sprutorna. Två stycken idag med. En mot difteri, stelkramp, polio, kikhosta och Hemofilus och den andra mot Pneumokocker. Aj, aj, aj, sa bebis, ffa vid pneumokocksprutan som svider ordentligt. Amanda tittade storögt på och ritade en teckning till bebis för att hon varit så modig.

Världens tappraste Super cutie

Efter BVC besöket tog vi en tur till centrum. Felices mage verkar fortfarande vara i olag och jag fick tipset att köpa Sempers magdroppar. Så nu har jag inhandlat lite bakterier för 158:- och jag hoppas verkligen att det hjälper. För vi behöver sova här hemma även om Felice just nu tar igen sig efter sprutchocken genom en tupplur i vagnen.



Världens bästa storasyster!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar