fredag 24 juli 2009

Nemo IRL

Många av Er har säkert sett "Hitta Nemo". En jättegullig film om små söta fiskar som lever i ett färgstarkt och vackert korallrev. Alla hjälper varandra (undantaget baracudan som äter upp Nemos mamma) och lever i harmoni. Till och med hajarna är snälla ("Fish are friends, not food"). Nu ska jag tala om för Er att detta är en fasad. Det är inte alls så där gulligt och pluttenuttigt i verkliga Nemo-livet. Vi har nämligen Nemo och hans vänner hemma hos oss i ett saltvattensakvarium i hallen. Nemo är en riktig elaking som försvarar sin anemon med sitt liv. Han struntar fullkomligt i att 70 kg människa med lätthet kan göra processen kort med honom, han går till anfall och biter som en tok om Du stoppar ner handen i akvariet. Han kastar sig in i leken med hull och fjäll. Gud nåde den som kommer i närheten av hans hem. Ett tag hade vi en annan clownfisk i akvariet. Trots avsaknad av bevis är jag ganska säker på att Nemo gjort sig skyldig till överlagt mord. För en dag var den lilla söta clownfisken puts väck, nowhere to be found, och Nemo simmade runt i sitt akvarium och såg såååå oskyldig ut så.

R.I.P

I akvariet bor också två idioter till bottenfiskar. Eller snarare, bodde två idioter till bottenfiskar. Den ena begick nämligen självmord för några veckor sedan. En dag hoppade han helt sonika ur akvariet och landade med ett plask på parkettgolvet. Som tur var kom jag precis innanför dörren och hörde detta plask. Naturligtvis återbördade jag den lilla slemmiga varelsen till sin rätta miljö. Och vad är tacken man får? Fiskfan hoppar ur akvariet igen ett par veckor senare. Den gången hade han inte lika tur.

Idiotfisken flyttar in i akvariet


Förutom Nemo, anemonen och fiskidioten så bor det en blå djävul i akvariet. Han har verkligen ett passande namn för han är inte särskilt mycket vänligare än Nemo om Du bestämmer Dig för att rumstera om lite med hans stenar. Inga tänder kanske, men väldigt starka käkar. Så så mycket för ett lugnt, trivsamt och harmoniskt korallrev. Barnfilm? Knappast, snarare en thriller.

Den blå djävulen "Bluey"

1 kommentar:

  1. ha ha ha ha! Påminn mig att ta med mig popcorn nästa gång jag kommer hem till dig. Thriller nästa !

    SvaraRadera