onsdag 22 juli 2009

Busted!

Amanda sitter och tittar i en bok. Hon pratar om bilar, äpplen och pennor, hon räknar nallar (en, two, en, two...) och hon talar om vilken färg paraplyerna (=parapien) har. Så plötsligt utbrister hon "Mamma, dä jättegott. Jättegott, mamma." Jag tittar i boken och ser att hon pekar på små godisbitar. Hmmm.... "Mamma, åka handla jättegott godis". Busted! Blir lite svårt att försöka få folk att tro att vi inte låtit vår tvååring smaka godis...



2 kommentarer:

  1. Hihihi! Här försöker vi få den blivande tvååringen att åtminstone smaka på olika goda saker men icke. Hon gillar inte glass (!!), tårta eller choklad. Sockerkaka är ätbart men brago eller Tom&Jerrykex är bäst.
    Just nu är hon tyvärr inne i nån negativ period och vill inte ha någon form av ny mat heller, knappt de gamla favoriterna heller. Tur att det finns välling...

    //Annika

    SvaraRadera
  2. Ja Du, vi har haft världens mest kräsna barn så vi vet precis hur det är. Fram till 1-års dagen åt hon i princip bara bröstmjölk, gröt och välling (vilket tog henne månader att börja tycka om). Barnmat på burka fungerade aldrig, fruktpuré var OK om den var helt slät. Nu äter hon lite bättre (ffa på dagis) men hon är fortfarande extremt kräsen. Helst köttbullar och korv, om hon får bestämma. Igår ratade hon pannkaka och sylt... Ja, ja, tur det finns välling som sagt.

    Däremot har vi aldrig haft problem med glass eller kex (inte godis heller...), men hon gillar inte tårta eller kladdiga kakor. Tom&Jerry går hem hos Amanda också.

    SvaraRadera