torsdag 23 juli 2009

Operation dagsverke: hushållsnära tjänster

Det har jag pysslat med idag. Jag har dammsugit alla 172 kvadratmetrarna (skippade källaren) och därefter torkat. Kan säga att det behövdes. Dammsugit har jag gjort de senaste veckorna, men tiden har inte riktigt räckt till att torka golv. Vattnet var.... inte genomskinligt efter min framfart. Golvmopparna har nu förpassats till tvättstugan. Jag brukar köra dem i "hundmaskinen" (vi har två tvättmaskiner, en för vanlig tvätt och en för hundfiltar och mattor etc). Men så slog det mig idag att så länge jag kör Seans strumpor i den vanliga maskinen så kan jag nog med gott samvete köra golvmopparna där också. Jag har nämligen aldrig sett något så skitigt som Seans strumpor. Ever. På tal om tvätt så har jag kört två maskiner, hängt upp tvätten från den ena och ska snart ta tag i den andra laddningen. Jag skulle behöva fler torkmojänger så skulle jag kunna tvätta mycket mer. Visst skulle jag kunna skaffa en sådan där torkvinda som man har ute, men då är det ett litet problem. Man måste passa sig så att det inte börjar regna, för då ska tvätten in. Pronto. Många hänger säkert ut tvätt, låter den torka och så vips in med den igen. Men de som känner mig vet att jag är världsbäst på att påbörja saker men inte färdigställa. Alltså, tvätta och hänga tvätt är jag bra på, att ta rätt på det därefter är jag mindre bra på (läs: katastrofalt dålig på). Ibland blir tvätten hängande en vecka nere i källaren innan jag orkar flytta den till rätt position i huset. Det brukar sluta med att man får springa ner i källaren och hämta strumpor och tröjor på morgonen, och så till slut så har man plockat ner hälften av tvätten redan i sin desperata jakt. Då är det betydligt lättare att ta hand om den andra halvan ;-) Så torkvinda utomhus, nja det är nog för andra men inte mig.

Jag har även fortsatt min avlivning av ogräs kring vår häck. Man skulle kunna tro att vi odlar tistlar och brännässlor för nöjes skull att döma av mängden . Tistlarna har jag fått rätt bra koll på, men med brännässlorna är det värre. Det är grymt svårt att få väck dem utan att bränna sig. Imorgon ska Sean få ta hem en röjare från jobbet så att vi får bort resten. Ska bli spännande att se hur mycket av ligusterhäcken som överlevt ogräsattacken.

Sist men inte minst så har jag bytt sängkläder. Alltid lika skönt att krypa ner mellan rena lakan. Ser riktigt fram emot att gå och lägga mig! Men först ska bror min komma hit och byta däck på sin bil. Hmmm.... visst var det väl 1/8 som det var dax för sommardäck?

För att jämna ut tillvaron så tog latmasken över då det var middagsdax. Det blev fryst Cooppizza. Ja, vi värmde den i ugnen först förstås, men den anlände i fryst skick från stormarknaden. Om inte annat så kan vi skylla på att Amanda älskar pizza!

1 kommentar:

  1. Jag har faktiskt precis inhandlat en torkvinda, första torkvindan i mitt liv. har använt den en gång, sen blev det skitväder. Fast oj va snabbt tvätten torkar och det finns inte många saker som slår att gå och lägga sig i nybäddade lakan som luktar vind!!!

    SvaraRadera