söndag 5 juli 2009

Haga-dag och 10-års jubileum

Lördag kväll kom så äntligen familjen Warnholtz på besök. Det var så kul att få träffa dem igen och äntligen få stifta bekantskap med deras 10 månader gamla Nova, en riktig liten pärla. Kvällen tillbringades till större delen på golvet med barnen och jag tror inte en unge var i säng förrän låååångt efter ordinarie sängdax. Och som vanligt då vi umgås med Warnholtzarna så glömmer vi alla tiden och klockan var närmare 02 då vi kom i säng. Vi har så trevligt då vi sitter och pratar att det utan undantag är närmare morgon då vi inser att det som bekant är en dag imorgon också.

Söndagens väderprognos lovade växlande molnighet och uppehåll så vi bestämde oss för en tur till Hagaparken. Barnen är ju fortfarande ganska lättroade så en parkpromenad skulle nog duga bra. Och Hagaparken är ju riktigt trevlig med sina miljöer och byggnader. Vi räknade kallt med att Vickan skulle stå för eftermiddagskaffet i bersån.
Till Amandas (och hundarnas...) stora förtjusning så var det fullt med vitkindade gäss i viken. Amanda var mer fascinerad av allt fågelbajs än av själva fåglarna: "Och mycke bajs! Mamma! Fågel ha bajsa!". Ja, hmmm.... Hon var dock inte riktigt lika imponerad över att hon fick med sig lite av dessa souvernirer på sina skor.

Efter fågelbajsskådning promenerade vi vidare i parken. Det var riktigt kyligt och jag fick sätta på mig en fleecetröja! Jag riktigt njöt av att äntligen få klä på mig istället för att svettas som en tok. Jag är nog ingen riktig sommarmänniska jag...

Som sig bör så fick papporna dra vagnarna, veterinärerna promenerade hundar

Vickan gjorde oss besvikna och inte en kaffekopp syntes så långt ögat nådde. Det fick helt enkelt bli fika vid koppartälten. Men det dög bra det med. Kaffet var varmt (efter ett utbyte), kokosbollen var kladdig och kanelbullen innehöll riktigt mycket kanel. Barnen hade skoj bland bord och i gruset, jag fick en chans att pudra näsan på damrummet och hundarna passade på att skälla ut några andra hundar som hade fräckheten att pausa på samma café.









Efter några timmar i parken åkte vi hemåt igen. Warnholtzarna tog en tur till Farsta centrum medan Sean och prinsessorna Douglas sov och jag bakade paj och morotsbröd.
Kristina och Magnus kom på utsatt tid och vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans. Tack kära vänner för att Ni nappade på erbjudandet att komma på middag hos oss, trots att det blev långt för Er att köra! Grattis Magnus och välkommen till vuxenvärlden. Hoppas att vi ses snart igen.


Världens bästa Kristina med sötaste tjejerna Douglas


I år är det 10 år sedan vi lärde känna varandra under de där första veckorna i Uppsala. Tack för att Ni är mina vänner och jag hoppas att vi har många, många år tillsammans framför oss!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar